• U bent ingelogd als:

Blamage Achilles Veen tegen FC Breukelen.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

FC Breukelen eindelijk weer een driepunter, foto Nico van Stroe

Verslag uit Achilles Veen kamp

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter FC Breukelen op het programma. Op papier een makkelijke wedstrijd voor Achilles Veen. Maar niets is minder waar, want na 90 minuten stapte FC Breukelen als verdiende winnaar van het veld.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd zijn voor Achilles. Ze voeren de druk voor het doel van FC Breukelen goed op, maar tot echte grote kansen komt het niet. En dan uit het niets komt FC Breukelen na 8 minuten spelen op verrassende 1-0 voorsprong. Ze krijgen een hoekschop. Deze wordt goed genomen. Jorg Wagener staat niet goed opgesteld en kan niet voorkomen dat FC Breukelen tegen alle verwachtingen op een 1-0 voorsprong komt.

Achilles zakt naar deze 1-0 als een kaartenhuis in elkaar. FC Breukelen neemt de wedstrijd volledig over. Geen enkele pass komt meer aan. Laat staan dat er een kans wordt gecreëerd. FC Breukelen zit er bovenop en onderschept bijna elke bal. Het is gewoon triest om aan te zien. Het leed voor Achilles wordt alleen nog maar groter als FC Breukelen in de 18e minuut, wederom door een goed genomen hoekschop op een verdiende 2-0 voorsprong komt. Zowel Jorg Wagener als de verdediging van Achilles zitten helemaal mis en FC Breukelen weet hiervan te profiteren.

Achilles krijgt in de 21e minuut nog een klein kans om terug te komen in de wedstrijd. Ze krijgen een vrije trap op de rand van de zestien. Deze wordt genomen door Rowin van Zaanen, maar de keeper van FC Breukelen staat wel goed opgesteld en voorkomt hiermee dat Achilles terugkomt in de wedstrijd. Daarna weet Achilles geen enkele kans meer te creëeren. FC Breukelen vecht voor elke bal en we mogen van geluk spreken dat het na 45 minuten spelen nog maar 2-0 staat.

Laten we hopen dat de 2e helft meer geluk brengt. Maar dat moet het toch echt anders. Want Achilles heeft tot nu toe weinig tot niks in te brengen tegen een goed en sterk spelend FC Breukelen.

Maar ook de 2e helft brengt weinig geluk. Want Achilles krijgt al snel een tegenvaller te verwerken als Thijs vd Berg in de 49e minuut geblesseerd het veld moet verlaten. Zijn vervanger is Mohammed Nikbakht. In de 53e minuut zien we een mooie aanval van Achilles als Mohammed Nikbakht de bal voor zijn voeten krijgt. Hij geeft de bal goed voor op Nassim Asrih, die op zijn beurt de bal goed voor geeft op Sen Aerts. Maar die komt een teenlengte tekort om tot een goed schot te komen.

Na deze aanval neemt FC Breukelen de wedstrijd weer volledig over. Ze laten Achilles volledig kansloos. FC Breukelen levert strijd en gaan voor elke bal. Achilles staat erbij en kijkt ernaar. Ze weten geen enkele kans te creëeren. In de 70e minuut komt Achilles goed weg als de paal redding brengt op een goed schot van FC Breukelen. Ze kunnen vrij uithalen, zonder enige hinder. Achilles krijgt na 77 minuten spelen nog een kleine kans als Mohammed Nikbakht zich langs de verdediging van FC Breukelen wurmt. Hij krijgt de bal bij Jeroen van Leijsen. Maar die verzuimt te score. De bal gaat naast.

In de 89e minuut komt de verdiende 3-0 voor FC Breukelen op het scorebord. FC Breukelen mag van Achilles het veld zomaar oversteken. Jorg Wagener komt zijn doel uit en probeert een doelpunt te voorkomen. Maar zijn poging mislukt en FC Breukelen schiet beheerst de 3-0 binnen. Wie had van tevoren gedacht dat hekkensluiter FC Breukelen zou stunten tegen Kampioenskandidaat Achilles Veen.

De meegereisde supporters druipen teleurgesteld af. Achilles speelde vandaag zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Het was niet om te aanzien. Er werden heel veel fouten gemaakt en ze zaten totaal niet de wedstrijd. Als titelkandidaat hoor je de hekkensluiter helemaal zoek te spelen. Maar Achilles heeft er waarschijnlijk te makkelijk over gedacht. Zo van, die pakken wel even. Maar ze kwamen bedrogen uit. Laten we hopen dat dit een les is geweest en dat we tegen elke ploeg of ze nu eerste, in de middenmoot of laatste staan moeten knallen. Als je Kampioen wil worden, dan moet je er elke week in je sterkste samenstelling vol, maar dan ook echt vol voor gaan.

Bij winst hadden we de koppositie van Ter Leede kunnen overnemen. Nu blijven we op 3e plek staan net achter kopploper Ter Leede en nummer 2 Noordwijk. Noordwijk heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld als Ter Leede en Achilles Veen.

Laten we deze wedstrijd maar heel snel vergeten en ons gaan richten op de wedstrijd van volgende week. We krijgen dan bezoek van Sliedrecht. Sliedrecht bezet de 14e plek op de ranglijst en zullen dus vechten voor elke punt. Achilles is dus gewaarschuwd. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling Achilles Veen:

Jorg Wagener, Bas van Loon, Thijs vd Berg (49, Mohammed Nikbakht), Clemens Rijnvos, Daan van Dinter, Theo Martens, Nassim Asrih, Rowin van Zaanen, Sen Aerts, Jeroen van Leijen en Kay Huijgens.