• U bent ingelogd als:

Billenknijpend SEC trekt gelijkspel over de streep

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Drie reddingen op de doellijn leveren punt op

SEC heeft een punt overgehouden in een matig duel tegen Focus’07. Damion Breukers kreeg tot drie maal assistentie op de doellijn. Respectievelijk Bobbie Nieuwenhuis, Max Wolfsen en Stefan Jak hielpen hun doelman een handje.

De 100 toeschouwers die de kou trotseerden zagen in de eerste helft een feller Focus dat veel persoonlijke duels won. De gasten uit Culemborg wisten echter niet echt gevaarlijk te worden voor het doel van Breukers, die slechts één maal gestrekt naar de hoek moest. De pupillen van trainers-duo Ton van Burik en Rene Ribberink moesten het voornamelijk hebben van dode spelmomenten. Tot tweemaal toe mocht Martin Kesteloo het van afstand proberen. Evenveel zo vaak miste de spits en zo hobbelde de thuisclub richting de thee met een brilstand.

De vijftien minuten rust had de Soesters blijkbaar goed gedaan, want SEC trok fel van leer en er werd weer gevochten om het speeltuig. Het leverde echter geen kansen op. Daarom kwam het doelpunt van Wesley Ribberink als het ware uit de lucht vallen. Een verre vrije trap van Stefan Jak werd door de spits tegendraads ingekopt:1-0. Kort heeft SEC maar kunnen genieten van die voorsprong, want vijf minuten later ging Damion Breukers in de fout. De anders zo betrouwbare sluitpost beoordeelde een hoge voorzet verkeerd en gaf de gasten de kans te tekenen voor de verdiende gelijkmaker: 1-1. Even later stonden de groenwitten zelfs achter, maar de uitstekend leidende arbiter Westland keurde de treffer af wegens buitenspel. Het laatste kwartier was duidelijk voor de gasten. Billenknijpend kon SEC het gelijkspel over de streep trekken.

Volgens redder op de doellijn, Max Wolfsen, was de uitslag terecht. ‘ Maar dan op basis van de tweede helft. Verder waren we gelijkwaardige ploegen. Die tegentreffer was een moment van onachtzaamheid, jammer’, aldus de 17-jarige Soester, die in de basis begon. ‘ Dat heb ik zelf afgedwongen. In het begin van het seizoen pakte ik teveel kaarten. Nu niet meer. Ik ben slimmer gaan spelen.’ Coach Van Burik was tevreden: ‘ Ik verwijt mijn ploeg niets. We speelden vandaag naar vermogen en zijn beslist niet weggespeeld.’