• U bent ingelogd als:

BFC wint eerste thuisduel als zaterdagtweedeklasser

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

BFC – JSV Nieuwegein (3-0) 5-2

Opstelling: 1. Damian Ranzijn 2. Felix Mispelblom 3. Jurriën Blaauw 4. Koen Beuker 5. Dylan Horn 17. Jelle v.d. Geest 7. Maxim Andriessen 8. Julian v.d. Lek 9. Tim Vrakking 10. Dico Knevel 11. Jostein Ohm Wissels: 14. Tim Heijnen 15. Davey du Maine 16. Joeri Ebbelaar 21. Desmond Ording

Op een zonnig sportpark Meerweg heeft BFC een goed vervolg kunnen geven aan de overwinning op SV Loosdrecht in speelronde 1. Na 41 jaar kreeg de trouwe Bussumse aanhang weer een wedstrijd in de tweede klasse voorgeschoteld. Tegenstander JSV Nieuwegein begon de competitie een week eerder met een verliespartij tegen promovendus ASC Waterwijk en was dus gebrand op een overwinning. Toch was het de thuisploeg dat voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgde en het duurde dan ook niet lang voordat BFC op voorsprong kwam. Het was Tim Vrakking die na 10 minuten alert reageerde en de 1-0 aantekende. Niet veel later mocht JSV Nieuwegein na een handsbal in het zestienmetergebied, aanleggen voor een strafschop. De nummer 10 van Nieuwegein schoot de bal echter op de deklat, waardoor de 1-0 score bleef staan. Nog in het eerste bedrijf wist BFC de score te verdubbelen. Een mooie individuele actie van linksbuiten Jostein Ohm, werd koelbloedig afgerond. Vlak na dit moment schoot Maxim Andriessen BFC naar een comfortabele 3-0 voorsprong, na wederom een goed uitgespeelde aanval. Met een 3-0 tussenstand konden beide ploegen aan de thee.

Na de rust kwam Nieuwegein sterk uit de startblokken en kon het, na mistasten in de Bussumse defensie, de aansluitingstreffer maken. Echter was het 7 minuten later aanvoerder Dico Knevel die vanaf de strafschopstip de vierde BFC treffer van de middag binnenschoot. De bezoekers drongen na deze treffer steeds verder aan, waardoor er steeds meer ruimte ontstond voor BFC. Vaak was de thuisploeg te slordig in de eindfase en kon de score niet verder worden uitgebreid. Het hoogtepunt van de wedstrijd speelde zich af in de 65e minuut. Een voorzet van Jostein Ohm werd door Tim Vrakking op fabuleuze wijze met zijn hak achter de doelman van Nieuwegein geschoten, 5-1. Tien minuten voor tijd wisten de bezoekers met een fraai schot de eindstand op 5-2 te bepalen.

Ondanks de slordige tweede helft, wederom een overwinning voor de ploeg van Karel Knaap, waardoor de ploeg nu een gedeelde eerste plaats in de tweede klasse B bezet met zes punten uit twee duels. Volgende week mag het Bussumse vlaggenschip op bezoek bij VV de Meern, waar om 14:30 uur zal worden afgetrapt.