• U bent ingelogd als:

“Beslissingswedstrijd Volendam- DOS 1969”

Geplaatst in Rubrieken / Columns

In de periode dat mijn vader Cor bestuurslid technische zaken was bij DOS ging ik bijna iedere thuis en uitwedstrijd van DOS met mijn vader mee.

Mijn vader ging nooit met de spelersbus mee maar met eigen vervoer en vaak reed er ook iemand van het bestuur mee.

Ik kan mij wel herinneren dat de meeste uitwedstrijden van DOS in het seizoen 1968/1969 werden verloren maar aan het eind van de competitie flikte DOS het weer om in de Eredivisie te blijven.

In het seizoen 1968/1969 werden er in de uitwedstrijden slechts 7 punten behaald. Een gewonnen wedstrijd leverde in die tijd slechts 2 punten op. Het werd dus een nacompetitie tussen AZ’67, Volendam en DOS die allemaal werden gespeeld in het AJAX stadion De Meer.

In het huisgezin kon ik niet merken dat mijn vader gespannen was voor de beslissende wedstrijd Volendam tegen DOS. Alleen weet ik nog wel dat de telefoon in die week regelmatig overging en dan ging het natuurlijk over de wedstrijd tegen Volendam.

Een paar dagen voor de wedstrijd vertelde mijn vader wel aan tafel dat ik dit keer niet kon meerijden naar De Meer maar dat er wel kaarten waren geregeld voor Oom Co v.d. Heuvel, zijn zoon Cootje en voor mij.

Dus die bewuste dag zijn we met de auto (een witte Ford Taunus met stuurversnelling) van Oom Co van de Heuvel naar stadion De Meer gereden. 

Het eerste wat mij opviel waren de blikjes bier die in het stadion werden verkocht met daarop afgebeeld het eerste elftal van AJAX

Volendam kwam op een 1-0 voorsprong en leek het doek te vallen voor DOS maar 5 minuten voor tijd werd George in’t Veld in het veld gebracht en die presteerde het om binnen 5 minuten 2 x te scoren waardoor DOS in de eredivisie bleef !!!

Daarna was het een groot feest en heb ik mijn vader na de wedstrijd wat zeker nog 2 uur duurde om zijn nek gevlogen en hem gefeliciteerd met het lijfsbehoud in de Eredivisie.

Het was wederom een teamprestatie van DOS met als coaches Louis van den Bogert, Friedrich Donenfeld en team manager Bertus Hagemans.

Een wedstrijd om nooit te vergeten !!!!

Marcel Luiten.

 

Geef een reactie