• U bent ingelogd als:

Beschamend resultaat VVZ’49 tegen De Merinos

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Beschamend resultaat VVZ ’49 tegen De Merino’s

De Merino’s – VVZ ’49 3-1

De verwachtingen waren ( weer eens) hooggespannen voor aanvang van het seizoen. Maar na 90 minuten kunnen de ambities voorlopig de prullenbak in. Na een onthutsende tweede helft kon er niet anders geconcludeerd worden dan dat we weer terug bij af zijn en kon nog weer later opgemerkt worden, verder dan bij af.

Sneller terug bij AF dan bij Monopoly.

Bij Monopoly duurt het nog even, je moet wel een half bord over voor je terug naar “AF” gestuurd wordt. Bij de Heeren van VVZ’49 gebeurde het na een minuut of 20. Met een spelbeeld dat sterk terug deed denken aan Nederland – Griekenland was het vanaf ongeveer de helft van de eerste doorgang over met de manschappen van Simon Ouaali en werd de koers naar een nederlaag stevig ingezet. Reden voor dit alles is niet een krakkemikkige organisatie als nu rondom Oranje, maar een dramatisch presterend team. Langzaam maar zeker liep de band leeg en zagen we een Merino’s dat speelde zoals we ons eigen keurkorps graag willen zien spelen. Fris aanvallend, goede spelpatronen en een niet aflatende ijver. Een opvatting waarvan Oranje en Groen wat van op kunnen steken.

1-0 voorsprong zonder te overtuigen.

Zoals gezegd ging het nog best aardig voor rust. Na 5 minuten rondde Saddy de Koning, na een steekpass van Luca Bade op de diepgaande Ismail Sardi, een voorzet van Ismail op z’n “Saddies” af. Als een echte spits werd de bal binnen gegleden. En dat was al de tweede kans op dat moment. Een tweetal minuten daarvoor had het al 0-1 kunnen staan. Een halve kans was toen nog net niet aan Saddy besteed. Ook verderop in de eerste helft werden er genoeg kansen gecreëerd om met een veilige voorsprong de thee op te kunnen zoeken. Zo waren en wel 5 100% kansen te noteren tegen 0 voor de gastheren. Die overigens ook niet echt geholpen werden door de scheidsrechter. Deze had voor rust de pech van net even een verkeerde positie te hebben ten opzichte van een situatie en zo zag hij de handsbal van Ton Gesgarz binnen de 16 over het hoofd en werd een overtreding van Rik Sterkenburg, net buiten die lijnen, voor een schwalbe van de gevloerde Merino’s speler aangezien.

Maar wat veel belangrijker was, was dat beide momenten (in het laatste kwartier van de eerste helft) al een teken aan de wand waren. De Veenendaalers werden sterker en kregen naarmate de wedstrijd vorderde meer vat op de wedstrijd.

Na rust helemaal weggespeeld.

Wat zich na rust afspeelde deed menig meegereisde VVZ’49 supporter de wenkbrauwen fronzen. Aan alle kanten werd VVZ’49 weggespeeld en op alle facetten van voetbal werden we afgetroefd. Op het middenveld van VVZ’49 ging het helemaal verkeerd. Geen druk op de in balbezit zijnde tegenstander en niet meelopen met je tegenstander maakt het voor een goede ploeg als de Merino’s allemaal wel erg makkelijk. Daarbij opgeteld een slapende verdediging en een haperende aanval. Dan wordt het van VVZ’49 kant allemaal wel erg magertjes. En dat bleek ook wel. Eenvoudig liepen de Veenendalers uit naar een 3-1 voorsprong en het was aan de prima keepende Stijn Waals te danken dat het daarbij bleef. Van VVZ’49 zijde was er maar 1 mogelijkheid te noteren. Sven Kolle mocht bij zijn eerste balcontact aanleggen voor een vrije trap en hij krulde de bal maar net naast. Verder was het armoe troef. Ook op tactisch gebied, want het doorsturen van Tom Gesgarz naar de aanval in de laatste fase van de wedstrijd was even zinloos als onbegrijpelijk. Waarmee ook de bank liet zien dat ze niet in goeden doen waren.

Van de schrik bekomen en werken naar de eerste thuiswedstrijd

Waarmee we dus ons eerste tikje te pakken hebben. We hebben in de afgelopen weken kunnen zien dat ons keurkorps schitterend kan voetballen en nu ook dat ze ongelooflijk kunnen falen. Op elk vlak hebben we gezien tot waar dit team in staat is. Het is nu aan de staf en de spelers om te laten zien dat de wedstrijd van de Merino’s een incident was en dat er zaterdag in ieder geval een betere wedstrijd op de mat gelegd wordt. En wil iemand ook deze week tegen een groot gedeelte van de spelersgroep en de staf zeggen dat we bij VVZ’49 gewend zijn dat er ook na een nederlaag met z’n allen nog even in de kantine een drankje genuttigd wordt en er een praatje gemaakt wordt met de ook teleurgestelde supporters??? Dank u.

Thuis tegen JSV.

Komende zaterdag mogen we aantreden tegen JSV Nieuwegein, de club van onze voormalige trainer Michael van den Berg. Vorig seizoen werden we thuis weggespeeld door die ploeg en de 3-0 overwinning op DTS Ede laat zien dat zij wel goed begonnen zijn.

Opstelling VVZ’49:

Stijn Waals,

Luca Bade, Tom Gesgarz, Rik Sterkenburg, Benny Honing (78’ Yordi Verheijen),

Ismail Sardi, Niels van Duin, Mo Messaoud

Tristan Wallet (66’ Sven Kolle), Saddy de Koning, Jefta van den Broek (54’ Joël Bade)

 

Scheidsrechter: E.P. Jansen uit Leusden

Scoreverloop:

05’ 0-1 Saddy de Koning

50’ 1-1 Jurrien van de Horst

62’ 2-1 Patrick Oostervoort

81’ 3-1 Joop de Bruin

Tekst; Henk van der Pol