• U bent ingelogd als:

Berry Powel naar IJsselmeervogels

Geplaatst in Clubnieuws

Afbeeldingsresultaat voor berry powel

IJsselmeervogels heeft zich per direct verzekerd van de diensten van Berry Powel. De 36-jarige aanvaller wordt voor een halfjaar gehuurd van Kozakken Boys en is op dit moment medetopscorer van de Tweede divisie. In de loop van de middag zijn speler en beide clubs dit overeen gekomen.

De in Amersfoort woonachtige Powel begon met voetballen in de regio van zijn woonplaats. Hij begon bij AFC Quick 1890 en Roda’46 en werd vervolgens opgepikt door FC Den Bosch. Met FC Den Bosch promoveerde hij in 2003 als kampioen naar de eredivisie. In de zomer van 2005 stapte Powel over naar het Engelse Milwall FC om in de seizoen daarna aan de slag te gaan bij respectievelijk De Graafschap, FC Groningen, ADO Den Haag en nogmaals De Graafschap.

Spanje

Vervolgens maakte Powel in 2010 de overstap naar Spaanse tweededivisionist Gimnàstic de Tarragona. Na een tussenstap bij Huracán Valencia CF kwam de aanvaller terecht bij Elche CF. Bij de Spaanse ploeg uit de Segunda División A werd hij kampioen en behaalde hij promotie naar de Primera División.

Terug in Nederland keerde hij in 2013 terug bij Heracles Almelo om een half seizoen later aan de slag te gaan bij Roda JC, waarna zijn profcarrière eindigde. Ruim twee seizoenen geleden streek de Amersfoorter neer bij Kozakken Boys, waarmee hij in 2015 kampioen werd. Aan zijn tijd op sportpark De Zwaaier komt nu dus een eind.

In de winterstop speelde Powel overigens al in het shirt van IJsselmeervogels. Bij het Zuiderzeetoernooi speelde de spits al mee met het IJsselmeervogels-team.

IJsselmeervogels feliciteert Berry Powel met zijn komst naar de Westmaat en wenst hem het komende halfjaar veel sportief succes toe.