• U bent ingelogd als:

Benschop ziet degradatie spook naderen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Trainer Frenk vd Kleij moest tegen Scherpenzeel puzzelen om een elftal op de been te krijgen. Liefst acht spelers van de A-selectie waren niet aanwezig om uiteenlopende redenen. De belangrijke zes punten wedstrijd leverde wel enorm veel inzet op van Benschop, maar de punten bleven in Scherpenzeel. 

De geheel gewijzigde achterhoede had het in het begin moeilijk tegen het felle Scherpenzeel, maar onder leiding van Niels Beeres en Rik Benschop kregen de Benschoppers na een minuut of 20 meer vat op de wedstrijd. In de 22e minuut snelde Matthieu Oudshoorn langs zijn directe tegenstander en zette Niels de Jong vrij voor keeper van Elst. Zijn harde schuiver echter ging net voorlangs. Toch kwam Scherpenzeel in de 27e minuut op voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal van Thomas Banfi werd door Nick van Rooijen verkeerd beoordeeld en Gerdo Vlastuin kon vrij op Glenn van Jaarsveld afgaan, die hij kansloos liet. 1-0. Scherpenzeel probeerde door te drukken maar zonder succes. 

Na de rust een veel beter Benschop, maar het benutten van kansen was niet aan hen besteed. Patrick Maton kwam op recht geheel vrij door en hoefde de bal maar in de voeten te schuiven van twee vrijgelopen Benschoppers, maar overzag de situatie niet en plaatse de bal precies achter de voorwaartsen. Even daarna was het weer Patrick Maton, die vrij voor de keeper kwam, maar hij schoot keihard naast. Benschop leek rijp voor de 1-1, maar een snelle counter werd Benschop fataal. Dittgher Aarsen werd, duidelijk buitenspel staande, op rechts weggestuurd en de voor de bal lopende Gerdo Vlastuin kon de 2-0 intikken. Scheidsrechter Nefkens liet de vlaggende grensrechter staan tot ongenoegen van de Benschoppers. De wedstrijd leek gespeeld en Benschop ging alles of niets spelen. Twee zeer gevaarlijk indraaiende corners hadden doelpunten moeten zijn, maar ook hier ontbrak het geluk. In de 71e minuut was het helemaal gedaan voor Benschop. Jasper Kuiper kon op links geheel vrij doorlopen richting het doel van Benschop en schoot de bal onhoudbaar achter Glenn van Jaarsveld. 3-0. Het was ook gelijk de einduitslag. Een teleurstellende uitslag ondanks de tomeloze inzet en een goede bijdrage van de jongens van het derde. 

Over 14 dagen staat de thuiswedstrijd tegen koploper de Bilt op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Benschop. 

De opstelling van Benschop: 

Glenn van Jaarsveld, Rik Benschop, Niels Beeres (75e min Sander Klomp), Nick van Rooijen, Jurgen Ruitenbeek, Patrick Maton, Niels de Jong (80e min Yoei Bouti), Laurens de Vor, Thomas Banfi, Martijn de With, Matthieu Oudshoorn.