• U bent ingelogd als:

Benschop zegeviert in Den Dolder.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Na de teleurstellende nederlaag tegen SVM werd de draad goed opgepakt tegen DOSC, maar gemakkelijk ging het allemaal nog niet. De punten echter gingen verdiend mee naar Benschop. 

Benschop was voetballend de betere ploeg. DOSC had de pech, dat al na vijf minuten Kevin Rondeel zijn neus brak en vervangen moest worden na een onschuldige botsing met Thomas Banfi. Ondanks het feit, dat DOSC de mindere was, kwamen de mannen uit Den Dolder toch in de 13e min op voorsprong. Bryan de Boer speelde de bal te kort terug en de snelle Rodney van Klooster profiteerde van dit misverstand en zette DOSC op 1-0. De voorsprong was van korte duur. Met een splijtende pass was het Martijn de With, die Roy Smorenburg bereikte. Op pure snelheid liep hij zijn tegenstander eruit en liet keeper Imco van Elk met een mooie schuiver kansloos. Benschop probeerde door te drukken, maar DOSC gaf zich hard werkend niet zo maar gewonnen. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Benschop toch op de verdiende voorsprong. Bryan de Boer kwam vrij door op links en bereikte twee vrijstaande Benschoppers, die de bal niet de juiste richting mee konden geven. Als een duveltje uit een doosje was het Remco van Wijngaarden die de stuitende bal op zijn pantoffel nam en snoeihard de 1-2 op het bord zette. Een mooie beloning voor de een jaar uit de running geweest zijnde Remco. 

Na de rust leek Benschop het te gaan afmaken, maar in de 57e minuut leek een ongelukkige handsbal van Remco van Wijngaarden roet in het eten te gooien. De uitstekend leidende scheidsrechter Kerkhof legde de bal op de stip en Rodney van Klooster scoorde vanaf elf meter de 2-2. Ook nu weer reageerde Benschop razend snel, want 5 minuten later was het 2-3, wat ook de eindstand werd. Jeroen Lieverse kwam goed door en wist de bal in de voeten te krijgen van Biko Brazil. Na een draai en kap beweging schoot hij de bal onhoudbaar achter de DOSC keeper. Daarna probeerde DOSC met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar de zeer jonge Benschop ploeg, hield goed stand en de drie punten waren in de tas. 

Zaterdag a.s. wordt het de eerste derby zaterdag in Benschop. Om 12.00 uur speler de reserves van IJFC en Benschop  (beide ploegen zijn nog ongeslagen) en om 14.30 uur Benschop tegen koploper IJFC. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis en na afloop is het DJ Gert, die de dag muzikaal op een gezellige manier gaat afsluiten. Dus echt de moeite waard om richting sportpark te komen.

  

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, ( 69e min Coen vd Snoek), Jeroen Lieverse, Thomas Banfi, Mike Vergouw (73e min Stef Elings), Biko Brazil, Martijn de With en Roy Smorenburg ( 79e min Sjoerd Frericks).