• U bent ingelogd als:

Benschop wint verdiend van Lopik

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Niet 29 maar 20 jaar was het geleden, dat beide ploegen voor de competitie tegen elkaar speelden. In 1996 was de laatste onderlinge wedstrijd, die gewonnen werd met 3-0 door doelpunten van o.a Michel Velis en Theo Kersten. Het werd en stevige pot voetbal met een kleine 600 toeschouwers waarbij Benschop duidelijk de bovenliggende partij werd. 

Lopik begon heel erg fel aan de wedstrijd, maar Benschop was erop voorbereid. Het werd een sportief gevecht onder de prima leidende scheidsrechter Bax, waarbij van goed voetbal nauwelijks iets te zien was. Na een minuut of 20 kwam er kentering in de strijd. Benschop kreeg voetballend wat meer vat op de wedstrijd en kwam wat meer aan aanvallen toe. Lopik loste in de eerste 45 minuten slechts een maal een schot richting het Benschop doel, maar de hoge bal plofte op het dak van het doel. Een voorzet van Kwame Ballo bereikte net Mike Vergouw niet, maar even later in de 40e minuut kwam Benschop toch gelukkig op een voorsprong. Kwame Ballo werd vrij gespeeld door de prima spelende Coen vd Snoek en ging op de uitlopende Lopik keeper Joey Broekhuizen af, die de bal probeerde hard weg te schieten. Hij schoot echter tegen Ballo aan de de terugdraaiende bal werd door de uitblinkende Martijn de With in het lege doel geschoten. 1-0 

Na de rust leek het slechts een kwestie van tijd of Benschop zou de wedstrijd definitief naar zich toe  trekken. In de eerste minuut al kwam Martijn de With vrij door, maar schoot over. Even daarna weer een prima aanval van Benschop en de intikker van Marijn de With werd van de lijn gehaald. Benschop heerste voetballend maar door de wedstrijd niet op slot te gooien bleven de lange hoge ballen van Lopik tot het eind toe gevaarlijk. Echter de achterhoede van Benschop gaf geen enkele kans weg en keeper Mitchell van Oort was alleen druk met spelhervattingen. In de blessure tijd kreeg Lopik zijn eerste kans in de tweede helft. De bal werd in een kluwen van spelers ingeschoten en van richting veranderd, maar met een schitterende reflex voorkwam Mitchell de onverdiende gelijkmaker. Gelukkig bleef dat Benschop bespaard, maar zouden dit volledig aan zichzelf te wijten hebben gehad. Kansen benutten blijft een probleem De vreugde was groot bij Benschop en na afloop werd onder het genot van een pilsje en een stukje muziek de zeer matige wedstrijd nog eens met elkaar doorgenomen.  

Wat gaat er komen. 

Zaterdag a.s. staat de uitwedstrijd tegen Desto op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.45 uur vanaf het sportpark.  

De opstelling van Benschop: Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Kwame Ballo, (59e min Greg Wijnhard), Coen vd Snoek, Jeroen Lieverse, Martijn de With, Thomas Banfi , Jurgen Ruitenbeek, Mike Vergouw(59e min Brian de Boer) en Jimmy Vendrig.. 

 

Ander Benschop nieuws. 

Trainer Frenk vd Kleij gaat aan het eind van het seizoen Benschop verlaten. Hij heeft het bestuur te kennen gegeven, dat hij twee jaar Benschop voldoende vind en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

Bestuurlijk is Benschop geheel vernieuwd en weer op volle sterkte. Erwin van Wijk is afgelopen donderdag  gekozen tot de nieuwe voorzitter van Benschop. Hij volgt de ad interim en oud voorzitter Leo Oudshoorn op, die vanaf afgelopen februari de gestopte Johan Brouwer tijdelijk verving. John van Os volgt als Hans Tigges op als secretaris en Remco van Wijngaarden komt in de plaats van de stoppende Jan Boonakker.