• U bent ingelogd als:

Benschop wint van FC Driebergen en de eerste periodetitel.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Er stond het nodige op het spel tegen FC Driebergen. Geen fouten maken tegen het onderaan staande FC Driebergen en hopen dat DOSC punten zou morsen in Maartensdijk tegen SVM. De droom van Benschop kwam helemaal uit.

 

Trainer Wouter van den Berg van Driebergen had zijn ploeg omgegooid met het doel met een andere tactiek van de onderste plaats af te komen. Hij leek daarmee met name in de eerste helft succes te hebben. Met een tomeloze inzet, een overtredinkje niet schuwend zonder onsportief te worden, werd Benschop het voetbal bijna onmogelijk gemaakt. Nadat Stef Elings in de 7e minuut snoeihard op de lat had geschoten was het Driebergen dat het meest uit de duels als winnaar tevoorschijn kwam, maar voorin geen vuist kon maken. Benschop liet het gebeuren en in de 24e minuut kreeg Driebergen toch loon na werken. Jimmy Vendrig verspeelde de bal en Benschop moest aan de noodrem trekken op de rand strafschop gebied. Spits Koen van Dijk kogelde de toegekende vrije trap onhoudbaar achter Mitchell van Oort. 0-1. Benschop probeerde het tij te keren en kwam wat beter in de wedstrijd. Rond de 40e minuut kwam de kentering. Een vrije trap van Stef Elings bereikte Jonathan Antonio, maar de bal vloog net naast. Even daarna was het weer Jonathan, die door brak, maar met de voet wist Driebergen keeper Michel van Bruggen nog de gelijkmaker te voorkomen. Even daarna werd het toch 1-1. Martijn de With schoot tegen de paal en Jonathan Antonio was er als de kippen bij om de bal alsnog in het net te schieten.

 

Na de rust was het snel over met FC Driebergen. De krachten vloeiden weg uit hun lichamen en Benschop bepaalde wat er ging gebeuren. De druk werd opgevoerd en nadat Thomas Banfi net over had gekopt en Martijn de With hard had over geschoten was het raak in de 60e minuut. Uit een scherpe corner van Patrick Maton was het Thomas Banfi, die de bal onhoudbaar in het dak van het doel schoot. 2-1. FC Driebergen was stormrijp en trainer Emanuel Sluis had de luxe, dat hij nog twee spitsen op de bank had zitten. David Verweij en Jeroen Roodenburg vervingen Thomas Banfi en Patrick Maton en zij waren het, die Driebergen definitief de das om deden in de 76e minuut. Jeroen Lieverse lanceerde Jeroen Roodenburg op rechts, die op snelheid vrij kon doorgaan richting het doel van Michel van Bruggen. Prima het overzicht bewarend bediende hij David Verweij en de 3-1 stond op het bord. Benschop ging door. David Verweij schoot op de paal, Jimmy Vendrig schoot voorlangs en in de 89e minuut was het Jonathan Antonio, die een voorzet van David Verweij prima afrondde 4-1. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter van de Burgt was het voor Benschop nog even billenknijpen. Rodney van het Klooster van DOSC, vorig jaar ook al een grote plaaggeest voor Benschop, schoot in enkele minuten een 2-0 achterstand naar de 2-2, maar gelukkig voor Benschop bleef het daarbij en de periodetitel was binnen. Dat betekende natuurlijk veel gezelligheid in het clubgebouw en het geplande etentje lieten de spelers zich extra goed smaken.

 

Zaterdag as staat de uitwedstrijd tegen Voorwaarts uit Utrecht op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.00 UUR en wordt gespeeld op Sportpark de Berenkuil, Arienslaan 2 in Utrecht. De spelers en supporters bus vertrekt om 12.30 uur vanaf het sportpark.

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Jurgen Ruitenbeek Niels Beeres, Remco van Wijngaarden, Jimmy Vendrig, Stef Elings (80e min Coen vd Snoek), Jonathan Antonio, Thomas Banfi (70e min David Verweij), Patrick Maton, (70e min Jeroen Roodenburg)  en Martijn de With.