• U bent ingelogd als:

Benschop wint onstuimig eindigende derby tegen Lopik

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Alle voetballiefhebbers uit Benschop en Lopik waren naar het sportpark in Benschop gekomen om de derby van de Lopikerwaard mee te maken. Ook de nieuwe burgemeester de Graaf en diverse raadsleden van de VVD en het CDA waren getuige van een sportieve wedstrijd, die echter in het laatste kwartier eindigde met een kaartenregen voor Lopik.

 

Benschop begon wat mat aan de wedstrijd en binnen 5 minuten stonden ze op een achterstand. Jonathan Werry legde de bal met precisie achter de achterhoede van Benschop waar de vrije Bas Landman de bal onhoudbaar achter Mitchell van Oort schoot. 0-1. Benschop ging wat beter spelen en Lopik en had in de 14 minuut succes. De uitstekend spelende Niels Beeres gaf een lange bal richting David Verweij, die Jacco Borst zag wegglijden en hoger springend dan de uitkomende keeper Twan Schimmel kopte hij de bal in het verlaten doel 1-1. Lopik was er niet door aangeslagen en kwam twee keer dicht bij een voorsprong. Melvin Lamens kreeg een vrije kans, maar kopte precies in de handen van Mitchell van Oort. Even daarna was de Benschop keeper kansloos bij een afstandsschot van Jonathan Werry, maar via de onderkant van de lat verdween de bal weer in het veld. Even daarna was het Benschop, dat op 2-1 kwam. Een prachtige dieptepass van Niels Beeres bereikte Jeroen Lamboo, die met een geweldige aktie Twan Schimmel kansloos liet.

 

Na de rust was het Benschop, dat de bovenliggende partij was. Slim spelend hielden ze Lopik in bedwang en gaven nauwelijks wat weg. Benschop bleef loeren op een uitval en in de 74e minuut kwam Benschop in veilige haven. Invaller Thomas Banfi ontfutselde de bal van de zeer matig spelende Jacco Borst en passeerde Schimmel, die hem met de hand aantikte. Penalty en rood besliste scheidsrechter Bax. Volgens de regels oke, maar gezien de wedstrijd was geel ook op zijn plaats geweest. David Verweij schoot de penalty onberispelijk in 3-1. De teleurstelling was groot bij Lopik en onnodige overtredingen van Jacco Borst en Jonathan Werry, die al een gele kaart hadden, werden door Bax bestraft met geel, dus rood. Leider Bas Renes wilde Lopik van het veld halen, maar gelukkig gebeurde dat niet mede op aandringen van de spelers van Benschop. Ook Bas Renes werd weggestuurd en zo eindigde een leuke sportieve wedstrijd in een kaartenregen voor Lopik. Na afloop waren de meesten het gezeur al weer snel vergeten, mede ook door het verlies van Focus en in een afgeladen kantine en bestuurskamer lieten de meesten de drankjes heerlijk smaken.

 

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen “reuzendoder” HSSC 61 uit Hei en Boeicop op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en de spelers en supportersbus vertrekt om 12.45 uur vanaf het sportpark. 

 

Opstelling: Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Stef Elings, Jimmy Vendrig, Jonathan Antonio, (56e min Patrick Maton), Jeroen Lamboo, Martijn de With (74e min Thomas Banfi )en David Verweij.