• U bent ingelogd als:

Benschop voelt zich bestolen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Benschop trok zaterdag wederom aan het kortste eind tegen de overigens vriendelijke maar zeer mondige studenten van Odysseus. Ook scheidsrechter Mauriche leek van de leg hierdoor en met drie cruciale beslissingen in het nadeel van Benschop won Odysseus geheel ten onrechte van Benschop in de blessure tijd.

 

Een wedstrijd bij Odysseus duurt bijna altijd 2 uur en stevige wandelschoenen zijn vereist.. Benschop speelde net als vorig jaar gewoon in zijn eigen tenue, iets dat Odysseus ook in Benschop deed, Deze keer vond de trainer van Odysseus, dat Benschop in een ander tenue moest spelen, maar scheidsrechter Maurice vond dat niet nodig. Odysseus trok toen zelf geel aan, maar ook Maurice verscheen in het geel. Gevolg, een wandeling van 10 minuten voor hem naar de kleedkamer. Om half vier begon de wedstrijd. Beide ploegen maakten er weinig van. Kleine kansjes waren er voor Thomas Banfi en Biko Brazil. Jeroen Lamboo schoot twee maal een afgeslagen bal uit een corner naast. Benschop had geluk, dat spits Vrieling een laconiek beoordeelde bal van Jeroen Lamboo naast schoot en dat Mitchell van Oort fraai redde op twee op korte afstand ingeschoten ballen van Fabian Polman en Boudewijn Pastoor. Dit waren alle wapenfeiten van de eerste helft. 

Na de rust kwam er meer leven in de wedstrijd. Al in de 48e minuut kwam Odysseus op voorsprong. Een corner vanaf rechts werd onhoudbaar ingekopt door Thomas Post 1-0. Benschop werd wakker geschud en trok ten aanval. In de 50e min werd Martijn de With op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. Biko Brazil kogelde de bal snoeihard door de muur en keeper Rik van Kollenburg sloeg de bal voor de voeten van Thomas Banfi, die de 1-1 aantekende. Een slap vlagsignaal van de grensrechter van Odysseus was voor Maurice de reden om dit 100 % zuivere doelpunt af te keuren. Een nijdig Benschop ging door en 5 minuten later werd het toch 1-1. Kwame Ballo snelde langs zijn directe tegenstander Luuk Biemans en zijn voorzet op maat werd prima afgemaakt door Biko Brazil. Benschop was de betere ploeg en de achterhoede onder de uitstekende leiding van Coen vd Snoek gaf niets weg. In de 82e minuut kwam Benschop verdiend op voorsprong. Weer was het Kwame Biko, die Luuk Biemans voorbij liep en nu was het Thomas Banfi, die prima raak schoot  1-2. De punten leken binnen, maar in de blessure tijd werd dat helemaal anders. Jeroen Lamboo onderbrak met een sliding een aanval van Odysseus en een corner leek het resultaat, maar Mauriche zag er als enige een penalty in en gaf Jeroen Lamboo zijn tweede gele kaart. De penalty werd feilloos benut en een boos Benschop probeerde in de slotminuut nog wat te forceren. Weer was het Kame Ballo die voorbij Luuk Biemans leek te gaan, maar met de elleboog bracht hij Kwame stevig ten val en een vrije trap leek normaal. Mauriche zag dat anders en Biemans stoomde op richting het Benschop doel. Zwak optreden achterin gaf Odysseus alsnog de mogelijkheid de winst te pakken. 3-2.

Boos over zoveel onrecht en teleurgesteld trokken de Benschoppers huiswaarts..

Wat gaat er komen. 

Zaterdag a.s. speelt Benschop uit tegen DEV in Doorn. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.15 uur vanaf het sportpark.  

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Kwame Ballo, Coen vd Snoek, Jeroen Lieverse, Jimmy Vendrig, (85e min Brian de Boer), Greq Wijnhard, (45e min Martijn de With), Thomas Banfi , Jurgen Ruitenbeek, Biko Brazil, (75e min Roy Smorenburg).