• U bent ingelogd als:

Benschop vergeet zich te belonen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Benschop en DVSU maakten er een leuke en sportieve wedstrijd van. Benschop creëerde de meeste kansen, maar het benutten daarvan was niet besteed aan de voorwaartsen. 

Binnen de minuut stond Jeroen Lamboo geheel vrij voor DVSU keeper van Helmondt, maar faalde. Even daarna was het Benschop keeper Mitchell van Oort, die een mooie kopbal van Ewoud Wijnbergen prima redde. DVSU was in de eerste helft de iets beter voetballende ploeg, maar Benschop kreeg enorme kansen. Jurgen Ruitenbeek slalomde fraai door de DVSU verdediging en zette Martijn de With vrij voor de DVSU keeper, maar hij kreeg de bal niet in het DVSU doel. Daarna kwam Martijn nog twee keer oog in oog met keeper van Helmondt, maar hij kon de bal niet de juiste richting meegeven. Ook Greq Wijnhard kwam in kansrijke positie, maar zijn schot vloog naast het doel. In de 34e minuut was DVSU, dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Een lange bal werd door Jesse de Waijer doorgekopt naar de vrijstaande Jerry Minjon, die Mitchell van Oort kansloos liet. 0-1. Benschop probeerde voor de rust terug te komen, maar een mooie aanval via Coen vd Snoek werd hard ingeschoten door Martijn de With, maar weer redde van Helmondt fraai.

 

Na de rust was het Benschop, dat domineerde. Greq Wijnhard zette Biko Brazil in de eerste minuut na de rust vrij voor het doel, maar zijn schot verdween naast het doel. Benschop wisselde Jimmy Vendrig voor Roy Smorenburg en dat bleek een uitstekende wissel. Met zijn snelheid trok hij de DVSU verdediging uit elkaar en zorgde voor hachelijke momenten voor het DVSU doel. In de 60e minuut kwam Benschop op gelijke hoogte. Kwame Ballo kwam op rechts door en de bal kwam voor de voeten van Roy Smorenburg. Zijn dwarrelende schot was te machtig voor Wijnbergen 1-1. Benschop leek de wedstrijd naar zich toe te trekken maar kansen voor o.a. Tomas Banfi, Kwame Ballo en Biko Brazil werden niet verzilverd en eindigde de wedstrijd onder goede leiding van scheidsrechter Eren in een gelijke stand. Twee punten te weinig voor Benschop, dat dat aan zichzelf te danken heeft.

 

Wat gaat er komen. 

Zaterdag a.s. speelt Benschop uit tegen het Utrechtse Odysseus, de ploeg die Benschop naar de derde klas liet degraderen, dus een mooie kans om revanche te nemen. De wedstrijd begint om 15.15 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 13.45 uur vanaf het sportpark.  

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Mike Vergouw (36e min Kwame Ballo), Coen vd Snoek, Jeroen Lieverse, Jimmy Vendrig, (48e min Roy Smorenburg), Greq Wijnhard, (75e min Thomas Banfi ), Jurgen Ruitenbeek), Biko Brazil, Martijn de With.