• U bent ingelogd als:

Benschop vergeet zich te belonen tegen DHSC.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In het “Utregse” moest Benschop aantreden tegen DHSC en om rechtstreekse degradatie te ontlopen moesten er punten gepakt worden. DHSC dacht er hetzelfde over en ging er uiteindelijk met drie ervan door terwijl een gelijkspel minimaal het resultaat voor Benschop had moeten zijn. Het benutten van kansen brak ze weer eens op. 

Benschop begon goed aan de wedstrijd en het was Daan de Bruin, die op snelheid richting de DHSC doelman Marco Schreyer kon gaan, maar hij treuzelde met schieten. Even daarna was het Suister, die hard voorlangs schot voor DHSC. De wedstrijd ging goed op en neer en in de 12e minuut had Benschop op voorsprong moeten komen. Coen vd Snoek speelde David Verweij vrij. Zijn prima voorzet kwam bij Daan de Bruin, die Thomas Banfi helemaal alleen voor keeper Schreyer zette. Via zijn voet verdween de zwak ingeschoten bal naast. In plaats van een voorsprong voor Benschop stond het twee minuten later op een 1-0 achterstand. Danny Lijffijt liet Coen vd Snoek zijn hakken zien en de daarop volgende voorzet kon bij de tweede paal ongehinderd worden ingekopt door Niek Brunnikhuis. Benschop was wat van slag door die tegenvaller en had het aan keeper Glenn van Jaarsveld te danken, dat de achterstand niet snel groter kon worden. Met twee prachtige reddingen op schoten van Geersing en Mike Korssen toonde hij zijn klasse. In de 35e minuut was hij echter kansloos. Het was weer Mike Korssen, die vrij vanaf 20 meter mocht uithalen. Onhoudbaar vloog de bal tegen de touwen 2-0. 

Trainer Frenk vd Kleij wisselde in de rust Coen vd Snoek en Daan de Bruin voor Sander Klomp en Patrick Maton om te proberen het tij te keren. Binnen de minuut lag de “Anschluss” treffer achter doelman Schreyer. Sander Klomp liet zijn directe tegenstander staan en bereikte de vrijgelopen David Verweij, die echter aangetikt werd door de DHSC keeper en de goed leidende Akkaya kon niet anders dan een penalty geven. David Verweij had geen moeite om die te verzilveren en de Benschop supporters gingen er eens goed voor zitten, want er leek meer in het vat te zitten. Benschop voerde de druk op en DHSC moest terug. Er ontstonden steeds meer mogelijkheden voor Benschop, met name uit corners. In de 65e minuut leek Benschop langszij te komen. Weer was het invaller Sander Klomp, die zijn tegenstander liet staan en schonk David Verweij een niet te missen kans. Hij hoefde de bal maar aan te tikken, maar op een onverklaarbare wijze wist hij de bal over het lege doet te krijgen. Benschop probeerde hierna nog van alles maar ook nu zat het geluk niet mee en bleven met lege handen staan na 90 minuten. Benschop eindigde de wedstrijd met 9 man. Thomas Banfi liep vlak voor tijd een pijnlijk hoofd op en Jeroen Lieverse kreeg in de blessuretijd zijn tweede gele kaart omdat hij zonder toestemming weer in het veld kwam. Gelukkig had Zevenhoven ook verloren, waardoor het verschil ten gunste van Benschop drie punten bleef. Met nog twee wedstrijden te gaan zal alles uit de kast getrokken moeten worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. 

Aankomende zaterdag staat de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Renswoude op het programma. Voor beide ploegen staat er veel op het spel en de wedstrijd in Benschop begint om 14.30 uur. 

De opstelling van Benschop: 

Glenn van Jaarveld, Melvin Klomp, Coen vd Snoek (45e min Patrick Maton), Jurgen Ruitenbeek, , Jeroen Lieverse, David Verweij, Mike Vergouw (70 e min Niels de Jong), Martijn de With, Laurens de Vor, Thomas Banfi  en Daan de Bruin (46e min Sander Klomp).