• U bent ingelogd als:

Benschop uit de beker

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een hard werkend Benschop is er niet in geslaagd de volgende bekerronde te halen. Tweede klasser CSW was te sterk voor de Benschoppers en wonnen verdiend in Wilnis. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen was in 2007. Toen won Benschop met 2-1 door een doelpunt van Vincent Evers. 

CSW, dat een goed voetballende ploeg heeft, begon sterk aan de wedstrijd en Benschop moest gelijk terug. Al in de 10e minuut hadden de mannen uit Wilnis succes. Een duwfout van Martijn de With werd bestraft door de goed leidende van Dokkum en leverde een vrije trap op even buiten de zestien. Mike Cornelissen krulde de bal om de muur heen en liet Glenn van Jaarsveld kansloos. 1-0. CSW ging door maar ondanks hun goede spel gaf Benschop weinig kansen weg. Met lange ballen probeerde Benschop wat terug te doen, maar door de wind bleven ze onbereikbaar voor de Benschop spitsen. Berry Kramer en Dave Cornelissen hadden de stand kunnen vergroten, maar hun vizier stond niet op scherp.

 

Na de rust een zelfde beeld. CSW aanvallend, maar in de buurt van het doel faalden ze. In de 57e minuut had Benschop geluk. Uit een corner werd de bal op de paal gekopt en met veel kunst en vliegwerk kwam de bal alsnog in handen van Glenn van Jaarsveld. Benschop bleef hopen op een uitval, maar voorin kwam Benschop er totaal niet aan te pas. In de 73e minuut viel de definitieve beslissing. Het was Dave Cornelissen, die het vonnis voor Benschop voltrok. 2-0. Benschop probeerde nog wel wat, maar slechts een corner in de gehele wedstrijd is bitter weinig. In de 3e minuut van de blessure tijd het mooiste doelpunt van deze eentonige wedstrijd. Een prachtige volley van Dave Cornelissen bracht bij het talrijke publiek de handen op elkaar 3-0. Ondanks de goede inzet van de Benschoppers was CSW een maatje te groot in deze uiterst sportieve wedstrijd. 

Wat gaat er komen. 

Zaterdag a.s. staat de derby tegen Lopik op het programma. We hopen op een prachtige en sportieve wedstrijd tegen onze buren en praten na afloop onder het genot van een drankje en een stukje muziek met elkaar de goede en foute dingen door. De wedstrijd begint om 14.30 uur.   

De opstelling van Benschop:  

Glenn van Jaarsveld, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Kwame Ballo,(46e min Patrick Maton), Coen vd Snoek,(65e min Brian de Boer), Jeroen Lieverse, Greq Wijnhard ,Martijn de With, Thomas Banfi , Jurgen Ruitenbeek, Roy Smorenburg ( 52e min Mike Vergouw).