• U bent ingelogd als:

Benschop troeft ook DESTO af

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De enorme opmars na de winterstop lijkt voor Benschop volgende week te gaan eindigen in een periode kampioenschap. Na zeven overwinningen achter elkaar is een punt uit tegen SEC voldoende om de nacompetitie in te gaan. Het Utrechtse Desto moest ook capituleren voor de dadendrang van de Benschoppers.

 

Desto had niets meer te winnen of te verliezen en kon zonder druk de wedstrijd in. Ze speelden geen onaardig voetbal, maar aanvallend stokte het vaak op de 16 meter. Benschop daarentegen was scherp en leek al in de 5e minuut op voorsprong te komen. David Verweij speelde zich knap vrij en schoot flitsend in maar met een hand wist keeper Niels de Bruin een achterstand te voorkomen. Benschop bleef het proberen en in de 9e minuut was het raak. Een mooi aangesneden corner werd fraai ingekopt door Jimmy Vendrig, die hoger sprong dan keeper de Bruin. 1-0. Benschop bleef de bovenliggende partij en kwam regelmatig sterk door richting het doel van Desto. Stef Elings zette vanaf rechts op maat voor, maar de prima kopbal van David Verweij vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Desto probeerde het Benschop wel moeilijk te maken, maar creëerde nauwelijks gevaar voor het doel van Benschop tot aan de 41e minuut. Tot twee maal toe kwam de gevaarlijke spits Tom de Vries oog in oog met Benschop keeper Michell van Oort, maar twee maal stond hij op zijn post.

 

Ook in de tweede helft probeerde Benschop snel de overwinning veilig te stellen. Weer was het David Verweij die dicht bij de 2-0 was, maar het geluk was nog niet aan zijn zijde. Desto zakte verder weg en in de 65e minuut kwam de verdiende 2-0 op het bord. Het was een beauty van David Verweij. Een voorzet op maat van Patrick Maton krulde hij fraai over de verbouwereerde Niels de bruin heen. De wedstrijd was gelopen. Trainer Frenk van der Kleij gaf zijn wisselspelers kans om ook minuten te maken zonder dat het wedstrijdbeeld veranderde. In de 90e minuut kwam de definitieve eindstand van 3-0 tot stand. Nadat Benschop had verzuimd de stand verder uit te breiden was het                Jeroen ( Kruiswijk) Lieverse, die een voorzet van Jeroen Lamboo afrondde. Het was zijn eerste competitie goal in 10 jaar Benschop, dus een mooi slot van de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Smith uit Hoorn bleken de uitslagen niet te hebben meegewerkt voor Benschop en kon een periodekampioenschap nog niet gevierd worden. Toch was het feest in Benschop, daar de onder 19 kampioen werd na een overwinning op SCH uit Harmelen.

 

De opstelling van Benschop: 

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lamboo, Stef Elings,(76e min Jeroen Lieverse), Jimmy Vendrig, Kwame Ballo (76e min Thomas Banfi), Patrick Maton en David Verweij (70e min Biko Brazil)