• U bent ingelogd als:

Benschop trekt weer aan het kortste eind tegen De Bilt.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Het onverwachte vertrek van Frenk vd Kleij deed de voorbereiding van de wedstrijd tegen De Bilt geen goed, maar onder leiding van oud leider Richard Oudshoorn werden vrijdagavond met elkaar de puntjes op de i gezet en kwam er een uiterst strijdbaar Benschop in het veld. Helaas werden ze weer niet beloond voor hun geweldige inzet.

 

De wedstrijd begon flitsend. De Bilt hing achterover met het doel via een snelle uitval het Benschop lastig te maken. De eerste kans was er voor Maties van Heeswijk, maar zijn vrije kopkans ging naast.

Daarna was het Benschop. Mike Vergouw kwam op rechts prima door en bereikte Martijn de With, die rakelings over schoot. Daarna was het Patrick Maton die in kansrijke positie kwam, maar ook zijn schot ging over. De wedstrijd golfde op en neer en Benschop speelde een prima wedstrijd. Met name Jurgen Ruitenbeek speelde een geweldige pot. Toch kwamen ze tegen de verhouding in op achterstand. Balverlies op het middenveld werd in de 30e minuut genadeloos afgestraft door de gevaarlijke spits Tom Karst. 0-1. Benschop pakte de draad weer op na de tegenvaller en leek in de 35e minuut op gelijke hoogte te komen. Niels de Jong legde de bal panklaar voor Martijn de With, maar op het moment van schieten kreeg hij een duw, dus penalty zou je zeggen. De goed leidende Andre Willems zag het echter anders en wuifde de protesten weg. Even daarna was het Coen vd Snoek, die met een spijtende pass Niels de Jong vrij voor keeper Ricardo Pouw zette, maar met een reflex wist de De Bilt keeper de gelijkmaker te voorkomen.

 

Na de rust ging iedereen er weer eens goed voor zitten, want Benschop hoefde absoluut niet te verliezen van de koploper gezien het spelbeeld. Alsof de duvel er mee speelde stond Benschop in minuut 47 met 0-3 achter. In de 46e minuut verdween een zondagsschot van Tom Karst in het Benschop doel en even daarna scoorde Bart Kuijpers uit een scrimmage de 0-3 in en Benschop stond weer met lege handen. Benschop bleef ondanks die snelle tegenslag De Bilt onder druk zetten en uit een corner in de 64e min was het Martijn de With, die 1-3 scoorde. Benschop kreeg weer hoop op meer, maar het was Melvin Klomp, die ervoor zorgde, dat de Benschop kopjes definitief naar beneden gingen. Een domme overtreding op het middenveld gevolgd door blijvend mekkeren tegen de geheel in zijn recht staande scheidsrechter leverde hem zijn zesde en zevende gele kaart op ofwel twee wedstrijden schorsing. De wedstrijd ging daarna als een nachtkaars uit en de dappere Benschoppers stonden weer met lege handen.

 

Zaterdag a.s. staat de super belangrijke uitwedstrijd tegen het op drie punten staande Zevenhoven op het programma. Verlies betekent terecht komend op een degradatie plaats. De spelers en supporter bus vertrekt om 12.30 uur vanaf het Sportpark. Willen we degradatie voorkomen, dan zullen we met zijn allen achter onze club moeten gaan staan en zaterdag in grote getalen richting Zevenhoven gaan om onze jongens te steunen in deze moeilijke tijden.

 

De opstelling van Benschop:

 

Glenn van Jaar veld, Coen vd Snoek, Andy van Vliet, Melvin Klomp, Jurgen Ruitenbeek, Patrick Maton, Mike Vergouw, Sander Klomp, Niels de Jong, Thomas Banfi ( 60e min Laurens de Vor) en Martijn de Wit