• U bent ingelogd als:

Benschop te sterk voor promovendus Bunnik 73.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het vernieuwde Benschop, dat ook voor het eerst sinds jaren door is in de beker, was een maatje te groot voor het gepromoveerde Bunnik, dat sinds 1977 geen competitie wedstrijd meer had gespeeld tegen de “Berenschieters”. 

Benschop begon wervelend aan de wedstrijd en binnen 30 seconden lag de bal al in het net achter keeper Michel Blonk. De snelle Roy Smorenburg ging ervan door en gooide de bal voor het doel, waar de vrijstaande Martijn de With de bal in het doel tikte. Benschop ging door en in de 10e minuut was het weer Martijn de With, die een prima voorzet van Bryan de Boer fraai afrondde. Benschop speelde een prima wedstrijd en gaf in de eerste helft geen enkele kans weg. De goed spelende achterhoede met daarvoor Jeroen Lieverse als uitblinkende stofzuiger zorgde ervoor, dat Benschop keeper Mitchel van Oort geen enkele keer hoefde op te treden. De ene na de andere aanval golfde richting het Bunnik doel. Remco van Wijngaarden kwam twee keer oog in oog met de Bunnik keeper, maar zijn afwerking was nog niet scherp genoeg na zijn langdurige blessure. Een schot van Kwame Ballo werd ternauwernood gered door keeper Blonk en Thijs Booren bracht op de doellijn redding op een inzet van Biko Brazil. In de 26e minuut kwam de 3-0 op het bord. Martijn de With werd gevloerd op de rand strafschopgebied en Biko Brazil was er als de kippen bij om met een fraaie boog de Bunnik keeper geheel kansloos te maken. In de 40e minuut kwam de 4-0 ruststand op het scorebord. De goed opkomende Bryan de Boer stormde het strafschopgebied in en zijn harde uithaal verdween via Joris Bosma in het Bunnik doel.

 

Na de rust nam Benschop het wat rustiger op en Bunnik werd wat gevaarlijker. Een bal op de paal was het eerste voorteken en even daarna scoorde Bunnik alsnog via Dion de Bruin. Daarna was het weer Benschop dat het duel beheerste. In de 72e minuut kwam de eindstand op het bord. Roy Smorenburg  liet zijn directe tegenstander staan en kreeg de bal bij Thomas Banfi, die met een fraai schot de 5-1 aantekende. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Eren vertrokken de talrijke Benschop supporters tevreden naar huis. Ze hadden na twee zeer matige seizoenen eindelijk weer een een leuke aanvallende en doelrijke wedstrijd gezien.

 

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SVM in Maartensdijk op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur.

 

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, (73e min Coen vd Snoek), Jeroen Lamboo, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lievere, Kwamen Ballo (60e min Thomas Banfi), Jimmy Vendrig, Biko Brazil (86e min David Verweij), Martijn de With en Roy Smorenburg.