• U bent ingelogd als:

Benschop te sterk voor Focus 07

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Benschop was de bovenliggende partij tegen Focus en won verdiend van de mannen uit Culemborg. De nieuwe manier van het invullen van het digitale wedstrijd formulier gaf Focus de mogelijkheid om zich niet als gast te laten zien, zowel voor als na de wedstrijd in de bestuurskamer. Hopelijk wordt dit niet de nieuwe trend, even een gezellig samen zijn met elkaar hoort op dit niveau.

 

De uiterst sportieve wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Beide ploegen keken de kat uit de boom  en het duurde tot de 20e minuut voordat Benschop gevaarlijk werd, maar de uitstekend spelende Jimmy Vendrig kopte net naast. Even later moest Benschop doelman Mitchell van Oort ver uit zijn doel komen, om een aanval van Focus onschadelijk te maken. Beide spelers botsten tegen elkaar, maar konden gelukkig verder. Benschop werd langzamerhand wat sterker en na wat speldenprikken was het in de 40e minuut raak. Jeroen Lamboo speelde met een diepe bal David Verweij aan. Met een heerlijke schuiver zette hij de 1-0 op het bord. Benschop leek de voorsprong wat te overdreven te vieren want binnen de minuut was het Boaz Souhuwat, die slim profiteerde van de nonchalance van Benschop 1-1.  

 

Na de rust kwam Patrick Maton in het veld voor de licht geblesseerde Jonathan Antonio en bleek door zijn snelheid een blijvend gevaar voor de verdediging van Focus. Zijn eerste voorzet in de 46e min leverde een scrimmage voor het doel van Focus op. Invaller Thomas Banfi was de slimste en tikte de 2-1 binnen. Daarna was het helemaal over voor Focus. Ze probeerden nog wel wat terug te doen, maar Benschop speelde prima. Er werd geen kans weggegeven en de ene na de andere aanval rolde richting het doel van Focus. Pogingen van Patrick Maton, Martijn de With, Jimmy Vendrig, Jeroen Lamboo en Thomas Banfi kregen niet het verdiende loon. Het duurde daardoor tot de 88e minuut voordat de definitieve beslissing viel. Jimmy Vendrig kwam op rechts door en bediende de vrijgelopen Thomas Banfi op maat en de eindstand van 3-1 stond op het bord. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Roeleveld waren de Benschoppers in hun nopjes. De eerste punten waren binnen na een goede wedstrijd ondanks het feit, dat de overwinning hoger had moeten uitvallen gezien het spelbeeld.

 

Zaterdag as speelt Benschop thuis tegen Jonathan uit Zeist. Altijd een leuke wedstrijd om naar te kijken, dus ik zou zeggen tot 14.30 uur in Benschop.

 

De opstelling van Benschop: 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Jimmy Vendrig, Jeroen Lamboo, Jonathan Antonio,(46e min Patrick Maton), Jeroen Roodenburg, (27e min Thomas Banfi), David Verweij en Martijn de With.