• U bent ingelogd als:

Benschop stuurt Jonathan zonder punten naar huis.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In het herfstachtige Benschop hadden beide trainers moeten puzzelen. Zowel Koos van Tamelen namens Jonathan als Emanuel Sluis namens Benschop misten beide vier selectiespelers. Het mooie van dit soort problemen is, dat andere spelers de kans krijgen om een basis plaats te veroveren en daarmee iedereen op scherp houden.

 

In het door storm en striemende regen geplaagde Benschop begonnen beide ploegen zeer behoedzaam. Goed voetbal was natuurlijk niet helemaal mogelijk en beide ploegen gaven elkaar in het begin weinig ruimte. Benschop werd toch langzamerhand de bovenliggende partij. In de 9e minuut was het Patrick Maton, die op rechts doorkwam en David Verweij in stelling bracht. Met een prachtige reflex voorkwam Robert van der Harten een achterstand voor Jonathan. Benschop werd steeds gevaarlijker en in de 17e minuut leek Benschop op voorsprong te komen. David Verweij brak door en leek te gaan scoren. Patrick Maton gaf echter het laatste tikje, maar profiteerde van zijn buitenspel positie en de voortreffelijk leidende scheidsrechter de Wit uit Andijk keurde het doelpunt af. Daarna was het de opkomende Jeroen Lieverse, die David Verweij in kansrijke positie bracht, maar aanvoerder Dominic Drost wist met een laatste krachtinspanning de bal nog uit het doel te krijgen. Het was voor Jonathan het moment om meer controle over de wedstrijd te krijgen. Benschop keeper Mitchell van Oort kwam twee keer in de problemen. Eerst was het Wouter Botermans, die oog in oog kwam met Mitchell, die met een katachtige actie de nul hield. Even daarna was hij kansloos. Sergio Lentz haalde vernietigend uit, maar via de onderkant van de lat stoot de bal weer het veld in.

 

Na de rust was het over voor Jonathan. Benschop nam het heft in handen. Daan de Bruin en Patrick Maton brachten de achterhoede van Jonathan diverse malen in de problemen, maar het duurde nog tot de 67 minuut alvorens Benschop op de verdiende voorsprong kwam. Jeroen Lieverse liep Bart Rijna voorbij en zijn voorzet op maat werd mooi tegendraads ingekopt door Thomas Banfi. 1-0. Benschop leek zeker van de overwinning want Jonathan kreeg geen enkele mogelijkheid tegen de sterke Benschop verdediging. In de 78e minuut was het Jimmy Vendrig, die te wild in het duel ging en rood kreeg voorgeschoteld. Jonathan rook zijn kans en ging de lange bal spelen, maar Benschop bleef overeind en bleef zelfs de beste mogelijkheden houden. In de 92e minuut was het definitief over voor Jonathan. Het was de Benschopse Jonathan, die het Zeister Jonathan definitief in rouw dompelde. Hij slalomde op een sublieme wijze  langs diverse Zeisternaren en liet keeper van der Harten kansloos met een simpel tikje. 2-0. Beide partijen waren her erover eens, dat het een verdiende overwinning voor de Benschoppers was na een sportieve wedstrijd.

 

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Kockengen op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.45 uur vanaf het sportpark.

 

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Coen vd Snoek, (80e min Tom de Hoop) Jurgen Ruitenbeek Niels Beeres, Jimmy Vendrig, Daan de Bruin,( 57e min Jonathan Antonio),   Patrick Maton, Thomas Banfi, David Verweij en Martijn de With.