• U bent ingelogd als:

Benschop stuurt HSSC zonder punten naar huis

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Het was jaren geleden, dat Benschop bezoek kreeg van de voetballers uit Hei en Boeicop. De mannen van Theo Lekkerkerker speelden jarenlang in zuid en moesten nu voor de eerste keer de Lek over. De meeste ploegen zijn voor hen onbekend en dat is natuurlijk wennen.

 

Benschop schoot als een katapult uit de startblokken en had binnen 10 minuten al op een comfortabele voorsprong kunnen staan. In de eerste minuut was het Thomas Banfi, die een voorzet van Patrick Maton net naast kopte. Even daarna kwam Jonathan Antonio vrij voor de uitblinker van vanmiddag HSSC keeper Niek de Vos. Met een prima redding voorkwam hij een achterstand. Daarna waren het Martijn de With, Jeroen Lamboo en weer Thomas Banfi, die een niet te verschalken doelman op hun weg vonden. HSSC probeerde Benschop na een kwartier rustig te krijgen door de bal zoveel mogelijk in de ploeg te houden. In de 25e minuut was het de gevaarlijke spits Floris Kool, die twee keer in stelling werd gebracht door de snelle Arwin van Soest, maar met prima reddingen wist Mitchell van Oort erger te voorkomen. Benschop nam daarna weer het heft in handen. Martijn de With leek de openingstreffer te maken, maar deed dit met zijn hand en de prima leidende Maas keurde het doelpunt terecht af. In de 40e minuut werd de bal uit een corner door Thomas Banfi tegen de lat gekopt. Nadat de doorgebroken Mike Vergouw net voorlangs had geschoten kwam in de 43e minuut toch de verdiende voorsprong voor Benschop. Thomas Banfi kwam op rechts goed door en zijn voorzet op maat werd loeihard door Jonathan Antonio tegen de onderkant van de lat gekopt. De bal stoot weer voor zijn voeten en dat betekende 1-0. Benschop was nog aan het nagenieten en HSSC profiteerde daar bijna van. Spits Kool kreeg een haast niet te missen kans op drie meter van het doel maar zijn rollertje verdween in de handen van Mitchell van Oort.

 

Na de rust was het Benschop dat de wedstrijd definitief naar zich leek te gaan trekken, maar het was weer Niek de Vos, die HSSC in de race hield. Met twee schitterende reflexen hield hij Thomas Banfi en Mike Vergouw van de bevrijdende 2-0 af. Benschop bleef doorgaan, maar had in de 72e minuut geluk, dat Benschop keeper Mitchell van Oort op zijn post was. Floris Kool kogelde vrijstaand richting bovenhoek, maar met een prachtige save wist Mitchell de bal via de paal uit zijn doel te houden. Benschop leek de 1-0 over de streep te trekken. De licht geblesseerde David Verweij kwam erin voor Thomas Banfi en hij was het, die Benschop definitief naar de overwinning schoot. In de 82e minuut maakte keeper Niek de Vos zijn enige foutje. Martijn de With schoot de bal richting het doel en de bal leek een gemakkelijke prooi voor de HSSC keeper, maar helaas liet hij de bal los en David Verweij kon de bal in het doel schieten 2-0. Dit brak het verzet van HSSC en in de 85e minuut verspeelde Mark Steenbeek de bal aan David Verweij en die kon alleen op het doel van HSSC afgaan. Met een prima schot tekende hij de 3-0 aan. De drie punten bleven in Benschop en het talrijke publiek had een leuke, maar vooral sportieve wedstrijd gezien en een terechte winnaar.

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Tom de Hoop, Jurgen Ruitenbeek Niels Beeres, Remco van Wijngaarden, Mike Vergouw, (62e min Jimmy Vendrig), Jonathan Antonio, Patrick Maton, (79e min Jeroen Lieverse), Thomas Banfi, ( 68e min David Verweij), Jeroen Lamboo en Martijn de With.

 

Wat gaat er komen.

 

Aankomende zaterdag staat de derby tegen koploper Lopik op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en vele Benschopse fietsen zullen dan richting “Benschop West” gaan.