• U bent ingelogd als:

Benschop nu echt in zwaar weer.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de hectische week leek de ploeg van Frenk vd Kleij weer de zaak op te pakken, maar een onterecht afgekeurd doelpunt en het missen van enorme kansen hielpen Zevenhoven aan een onverdiende overwinning, maar daar zullen ze in Zevenhoven niet over malen. 

Benschop begon sterk. Binnen de minuut was het Thomas Banfi, die de bal bij de geheel vrijstaande Martijn de With bracht een klein tikje was voldoende om de kansloze keeper Jordy Aarsman te verschalken, maar helaas verdween de bal naast het doel. Benschop ging door maar schoten van Patrick Maton en Martijn de With misten precisie, voornamelijk veroorzaakt door het zeer hobbelige veld. Na een minuut of tien verdween het overwicht van Benschop en zakte het peil naar een uiterst laag niveau van beide ploegen. Door het slechte veld werd veel de lange bal gehanteerd maar geen enkele kans ontstond voor beide doelen en de rust werd met 0-0 gehaald. 

Na de rust een zelfde spelbeeld tot aan de 55e minuut. De geblesseerde Andy van Vliet werd vervangen door Matthieu Oudshoorn en Martijn de With ging laatste man spelen. Door deze wisseling kwam Benschop vanaf de linkerkant regelmatig gevaarlijk door en Benschop leek aan de winnende hand. Thomas Banfi zette Laurens de Vor vrij voor de keeper, maar het ontbrak hem aan overzicht, daar een simpele bal breed de 0-1 had opgeleverd. Even daarna de grootste kans van de wedstrijd. Weer was het Matthieu Oudshoorn vanaf links die de bal panklaar legde voor Niels de Jong, maar ook hij kon de bal het benodigde kleine tikje niet meegeven. Zevenhoven leek er niet meer aan te pas te komen, maar een eerste uitbraak richting het Benschop doel had succes in de 75e minuut. Een voorzet van Ivo vd Vlugt werd prima tot een doelpunt omgebogen door Nick Vis. Een geweldige domper, maar Benschop vocht door en in de 80e minuut leek de gelijkmaker op het bord te komen. Thomas Banfi kreeg de bal voor zijn voeten. De door een verdediger van Zevenhoven geblokte bal rolde via zijn lichaam richting het doel, waar Matthieu Oudshoorn het laatste tikje gaf. Tot ontsteltenis van alle Benschoppers keurde de warrig leidende Barrales het doelpunt af voor buitenspel. Even daarna was het de sterk opgekomen Martijn de With die een vrije doorkomst had, maar met twee handen werd onderuit getrokken in het strafschopgebied, waardoor hij geheel vrij niet kon scoren maar Barrales wuifde de penalty vrolijk weg. Benschop probeerde nog van alles, maar de bal wilde er niet in en met veel kunst en vliegwerk hield Zevenhoven de punten in het dorp en Benschop zal er de komende zeven wedstrijden alles aan moeten doen om de nacompetitie te halen, want rechtstreeks handhaven zal een hele moeilijke zaak worden. 

Zaterdag staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger Delta Sports uit Houten op het programma.  

De opstelling van Benschop: 

Glenn van Jaar veld, Jeroen Lieverse, Andy van Vliet,( 55e min Matthieu Oudshoorn), Nick van Rooyen, Jurgen Ruitenbeek, Patrick Maton, Mike Vergouw, Sander Klomp, (65e min Niels de Jong), Thomas Banfi, Laurens de Vor (80 min Daan de Bruin en Martijn de With