• U bent ingelogd als:

Benschop na super seizoen kampioen.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Met slechts een nederlaag en drie gelijke spelen werd Benschop in Maarssenbroek tegen OSM terecht de kampioen van de derde klas en speelt volgend jaar weer in de tweede klas. Het was nog wel even “billen knijpen” maar het benodigde punt werd toch binnen gehaald. 

Benschop leek op een gemakkelijke overwinning af te stevenen, want al in de 5e minuut kwam Benschop op voorsprong. Jonathan Antonio werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en David Verweij schoot de penalty onberispelijk in. 0-1. Benschop leek een gemakkelijke middag te krijgen. OSM probeerde wat terug te doen, maar gaf daardoor erg veel ruimte weg. De anders erg trefzekere David Verweij had echter zijn middag niet en wist geen enkele doelrijpe kans meer af te ronden. Nadat Morris Breed de eerste kans van OSM had gemist was het in de 18e minuut Justen Goedhart, die met een geweldige knal van 35 meter via de binnenkant van de paal Mitchell van Oort kansloos liet. 1-1. Benschop bleef het proberen, maar bleef volharden in het missen van kansen.

 

Na de rust bleef het uiterst spannend. Natuurlijk stond de achterhoede van Benschop weer als een huis. Ze gaven nauwelijks wat weg, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De zenuwen bij de Benschoppers namen toe en aanvallend kwamen ze niet meer in het stuk voor. Het bleef tot de laatste minuut spannend want FOCUS stond met 3-1 voor en een treffer van OSM zou het kampioensfeest verstieren. Toen de uitstekende scheidsrechter Koet voor het einde floot barstte er een groot feest los.  Floor Baas van de KNVB deelde de medailles uit en voorzitter Erwin van Wijk overhandigde de kampioensschaal aan aanvoerder Martijn de With. Gehuld in de witte kampioens badjassen werd richting IJsselstein gegaan, waar de spelers van IJFC de twee bussen stonden op te wachten om ze met het kampioenschap te feliciteren. Geweldig. Daarna gingen de jongens de platte kar op en aangekomen in het afgeladen clubhuis, waar ook de burgemeester van Lopik Laurens de Graaf  aanwezig was om de spelers en de staf te feliciteren met het kampioenschap, ontstond er een geweldig feest, dat tot in de kleine uurtjes duurde. Wat een geweldige prestatie van trainer Emanuel Sluis met zijn jongens. Anderhalf seizoen geleden was het nog kommer en kwel bij het eerste. Met nagenoeg dezelfde spelers hebben ze het tij gekeerd en spelen volgend seizoen in de gewenste tweede klas. Heel Benschop is trots, dat ze ondanks de tegenslagen van de afgelopen weken als groep zo dicht bij elkaar gebleven zijn. Jongens, jullie zijn een voorbeeld voor vele clubs hoe er met elkaar omgegaan moet worden. Hulde en bedankt voor het prachtige seizoen.  

 

Opstelling Benschop: 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Jimmy Vendrig, Jonathan Antonio (80e min Stef Elings, David Verweij (73e min Thomas Banfi), Martijn de With, Patrick Maton ( 63e min Jeroen Roodenburg).