• U bent ingelogd als:

Benschop na 12 minuten al klaar met Voorwaarts

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Nooit hadden beide ploegen elkaar ontmoet in competitie verband en het bovenaan staande Benschop ging toch een beetje met gemengde gevoelens naar Utrecht. De dit jaar 110 jaar oude club had vijf van de acht wedstrijden niet verloren en het leek daardoor een pittige wedstrijd te worden. De realiteit was echter geheel anders.

 

Voorwaarts wilde veel druk zetten naar voren, maar werd geheel overrompeld door de Benschoppers. Al in de eerste minuut was Jeroen Lamboo al heel dicht bij de openingstreffer maar kwam net iets schepte te kort. Twee minuten later niet. Met een splijtende pass bereikte hij de op snelheid liggende Jonathan Antonio en met een prima schot liet hij keeper Rik van den Boogaart kansloos. In de 6e minuut moest Rik weer de bal uit het net halen. Patrick Maton kwam op rechts door en bracht David Verweij in stelling. Hard verdween de bal via de keeper in het doel. 0-2.  Benschop bleef komen. Een mooie bal precies op maat van Niels Beeres kwam voor de voeten van Jonathan Antonio. Zijn prachtige boogbal over de keeper heen ging net over. In de 12e minuut was het weer David Verweij, die op links de bal onderschepte en met een droge knal zette hij de 0-3 op het bord. De talrijke Benschop supporters keken elkaar ongelovig aan. Hoe is dit toch mogelijk. Benschop trok daarna de gashendel wat terug, maar gaven geen enkele kans weg aan de mannen van de jubilerende club. Hun gevaarlijkste aanvaller Luuk Baas stond op een eiland en Benschop bleef de meeste kansen krijgen. In de 26e minuut was het gevaarlijkste moment voor het doel van Benschop. Een corner vanaf rechts werd half weg gekopt door David Verweij en de bal belandde boven op de lat.

 

Na de rust een zelfde spelbeeld. Een veel beter Benschop kreeg de mogelijkheden om de stand verder uit te breiden, maar waren niet super gelukkig in de afwerking. De goed ingevallen Jeroen Roodenburg zette eerst David Verweij in kansrijke positie, maar zijn schot verdween naast de paal. Even later deed hij dat met Jeroen Lamboo, maar zijn knal vloog via de binnenkant van de paal weer het veld in. Ook Martijn de With had de pech na een mooie actie de paal te raken. Benschop keeper Mitchell van Oort heeft de gehele wedstrijd geen schot op zijn doel gekregen, want de Benschop achterhoede stond weer als een huis. In de 88e minuut was het slotakkoord er voor Thomas Banfi. Op welke artiesten school hij die actie geleerd heeft is ons niet bekend, maar staande met zijn rug naar het doel toe maakte hij een soort pirouette en met de buitenkant van zijn schoen scoorde hij een onmogelijk lijkende prachtige goal 0-4.  Even daarna was het de uitstekend fluitende scheidsrechter Promowees, die een eind maakte aan deze zeer sportieve wedstrijd. Benschop behield zijn koppositie en nam de drie punten mee naar Benschop.

 

 

Wat gaat er komen

 

Zaterdag as staat de thuiswedstrijd tegen OSM uit Maarssenbroek op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Benschop 2 speelt om 12.00 uur tegen mede koploper Odysseus, dus het is de moeite weer meer dan waard om komende zaterdag richting ons sportpark te komen.

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse (80e min Coen vd Snoek), Jurgen Ruitenbeek Niels Beeres, Remco van Wijngaarden, Jimmy Vendrig, Jeroen Lamboo, Jonathan Antonio,( 31e min Jeroen Roodenburg), David Verweij (67e min Thomas Banfi), Patrick Maton  en Martijn de With.