• U bent ingelogd als:

Benschop maakt het zich onnodig moeilijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Het op de tiende plaats staande OSM uit Maarssenbroek was voor Benschop een geheel onbekende tegenstander. Koploper Benschop hoopte weer een gemakkelijke middag te hebben, kijkend naar het verlies van OSM thuis van vorige week met 0-4 tegen SVM,  maar door eigen toedoen bleef het tot het eind spannend.

 

In het ijskoude Benschop bleek, dat OSM een leuk voetballende ploeg heeft en dat resulteerde in een hele leuke eerste helft, waar het spel op en neer golfde zonder dat er erg grote kansen voor beide doelen ontstond. Benschop kwam twee maal oog in oog met de OSM doelman Richard Brilleman, maar Martijn de With zocht het doel te hoog en Jimmy Vendrig vond de OSM doelman op zijn weg. In de 25e minuut was het Jeroen Roodenburg, die langs zijn directe tegenstander snelde, maar zijn voorzet werd met veel geluk onderschept door de 40 jarige Ramon Slagboom. OSM kwam daarna voor het eerst gevaarlijk door. Angelo Rutten kwam voor Michell van Oort maar zijn schot ging gelukkig voor Benschop voor langs. Ook Luke de Bruin kreeg een schietkans, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen.

 

Na de rust leek het snel gebeurd voor OSM. Nadat Jeroen Roodenburg net naast had geschoten was het in de 55e minuut raak voor Benschop. Jimmy Vendrig onderschepte op het middenveld de bal en lanceerde Patrick Maton, die goed bleef kijken en een voorzet op maat afleverde aan David Verweij. Met een droge knal zette hij de 1-0 op het bord. Benschop leek snel te willen doordrukken, maar Jimmy Vendrig ( tikte geheel vrij de bal naast) , Patrick Maton ( helemaal vrij voor Brilleman) en Stef Elings (vrije schietkans over) verzuimden de wedstrijd definitief te beslissen. Doordat de warrig fluitende scheidsrechter Ambachtsheer enkele zeer vreemde beslissingen nam, was het Darnell Spann van OSM , die wegens commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart dus rood ontving. Een boos OSM ging daarna met 10 man de lange bal spelen in de hoop nog de 1-1 te kunnen maken, maar de sterke Benschop achterhoede gaf geen krimp. Benschop kreeg daardoor enorm veel vrijheid voorin, maar kansen voor open doel van Patrick Maton en Jeroen Roodenburg werden niet benut zodat het tot de laatste minuut spannend bleef. De punten bleven in Benschop, dat was natuurlijk het belangrijkste, maar echt blij over het vertoonde spel waren de Benschop spelers niet.

 

 

 

Wat gaat er komen

 

Zaterdag a,s, staat de uitwedstrijd tegen DOSC uit de Dolder op het programma, de ploeg van spits van het Klooster, die vorig jaar Benschop veel pijn deed door vier keer te scoren in de thuiswedstrijd. De wedstrijd in Den Dolder begint om 14.30 uur en spelers en supporters bus vertrekt om 12.15 uur vanaf het sportpark.

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Jurgen Ruitenbeek Niels Beeres, Remco van Wijngaarden, Jimmy Vendrig, (85e min Daan de Bruin), Stef Elings, Jeroen Roodenburg, David Verweij , Patrick Maton (75e min Thomas Banfi) en Martijn de With.