• U bent ingelogd als:

Benschop liet pas in de tweede helft zijn tanden zien

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Benschop en Focus uit Culemborg maakten er geen beste wedstrijd van met name in de eerste helft. In de rust werden bij Benschop harde noten gekraakt en Benschop pakte alsnog verdiend de drie punten. 

De eerste helft was niet om aan te zien. Focus probeerde het met een tomeloze inzet Benschop moeilijk te maken, maar kwam nauwelijks in de buurt van Benschop keeper Mitchell van Oort. Benschop speelde slap en de tweede bal was absoluut niet aan hen besteed. In de 19e minuut kwam Focus onverwacht op een 1-0 voorsprong. Een zondagsschot van Illias Dahri verdween onhoudbaar voor van Oort in de kruising. In de 22e minuut leek Benschop wat terug te doen. Een vrije trap van Jeroen Lamboo werd tegendraads ingekopt door Martijn de With, maar van de Berg redde zijn doelman door de bal van de lijn te koppen. Het was ook het laatste wapenfeit van beide ploegen in de eerste helft. Jeroen Lieverse viel geblesseerd uit en Jimmy Vendrig was zijn vervanger.

 

In de rust werd de geheel onzichtbare Bike Brazil vervangen door Thomas Banfi en hij was het, die Benschop de weg wees. In de 52e minuut was het Greg Wijnhard, die vanaf rechts de bal voor het doel gooide. Met een bekeken kopbal was het Thomas, die keeper Sprong kansloos liet. Benschop ging nu wel mee in de strijd en werd langzaam de bovenliggende partij. Nadat Mitchell van Oort een vliegend schot van Dahri fraai onschadelijk had gemaakt en Martijn de With een voorzet van Remco van Wijngaarden net naast had gekopt was het in de 70e minuut raak. Thomas Banfi werd gevloerd in de 16 meter en Martijn de With benutte de terecht gegeven strafschop feilloos. 1-2. Focus probeerde nog van alles, maar achterin stond Benschop als een huis en 5 minuten later was het 1-3. Remco van Wijngaarden gaf de lange bal richting Martijn de With, die op snelheid zijn tegen stander eruit liep en fraai Benschop naar de 3 punten schoot. Vlak voor het einde van de wedstrijd moest Matti de Gram van Focus het veld met een rode kaart verlaten, nadat hij Mike Vergouw met een wilde aktie een vrije doortocht had voorkomen. De punten waren binnen, maar het zou wel lekker zijn als Benschop vanaf het begin van de wedstrijd bij de les zou zijn. 

Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. speelt Benschop thuis tegen FC Driebergen, dat enorm versterkt is ten opzichte van vorig jaar en voor het kampioenschap gaat. De wedstrijd begint om 14.30 uur en het is zeker de moeite waard om richting sportpark te komen.

  

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Jurgen Ruitenbeek, Coen vd Snoek Bryan de Boer, Jeroen Lieverse (37e min Jimmy Vendrig), Greg Wijn hard, Biko Brazil,(45e min Thomas Banfi),  Martijn de With en Roy Smorenburg ( 75e min Mike Vergouw).