• U bent ingelogd als:

Benschop krijgt pin op de neus in Hilversum.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

De start van de nacompetitie bracht geen hosanna stemming in het Benschop kamp. Het tweede verloor met 2-1 en ook Benschop 1 ging in de blessure tijd met 3-2 op zijn gezicht. Na een 0-2 voorsprong bleken ze niet in staat de overwinning vast te houden en verloren dik in blessure tijd.

 

Benschop begon uitstekend aan de wedstrijd en leek in de 15e minuut op een voorsprong te toen David Verweij en mooie voorzet van Patrick Maton afrondde. Een zuiver doelpunt, maar de zwak vlaggende grensrechter zag het anders. Benschop was niet daardoor aangeslagen en een minuut later stond wel de 0-1 op het bord. Bryan de Boer lanceerde Kwame Ballo, die alleen op keeper Roy van Wagtendonk afging. Doordat Roy weggleed kon Kwame vrij op het doel schieten en via de binnenkant van de paal verdween de bal in het Altius doel. Benschop leek een “makkie” te hebben. David Verweij verscheen alleen voor het doel en schoot over. Even daarna was het Ballo, die zijn tegenstander te snel af was en scoorde. Weer vlagde de grensrechter onterecht. Ook nu was het uitstel van executie want twee minuten later stond wel de 0-2 op het scorebord. Een vrije trap van Jeroen Lamboo werd doorgekopt door David Verweij en Patrick Maton rondde fraai af. Altius was nog niet in het stuk voorgekomen en kwam in de 30 min geheel onverwachts op 1-2. De vaak opkomende Roy vd Brink kreeg na was gerommel achterin bij Benschop de bal voor zijn voeten en zijn schot verdween in de bovenhoek. Benschop zakte wat terug en had geluk, dat een hard schot van diezelfde vd Brink voorlangs ging.

 

Na de rust probeerde Altius wat meer druk te zetten en hanteerde veel de lange bal over de zijkanten zonder dat ze echt gevaarlijk werden. Jorgen Ruitenbeek moest uit een corner de bal van de doellijn halen, maar Benschop kreeg de kansen om definitief toe te slaan. David Verweij schoot hard naast en Martijn de With in kansrijke positie over. In de 70e minuut leek Benschop toch in veilige haven te komen. Biko Brazil brak door en ging alleen op de keeper van Altius af. Zijn schot leek in het doel te verdwijnen maar via de paal stuitte de bal weer het veld in. In de 76e minuut kantelde de wedstrijd. Scheidsrechter Mauriche zag een duwpartij in het strafschop gebied van Benschop en gaf een penalty. Met een fraaie reactie wist Mitchell van Oort de ingeschoten bal van Glenn Hemmers te keren. De druk nam verder toe maar Benschop leek de overwinning toch binnen te slepen. In de 87e minuut echter kwam toch de dubieuze gelijkmaker van Hemmers op het bord. Benschop keeper van Oort werd met twee handen in zijn doelgebied weggeduwd en Altius scoorde. Nu zag Mauriche niets in de duwpartij en stond wel gelijk met zijn gele kaart klaar voor de terecht protesterende Mitchell. De uit het veld geslagen Benschoppers lieten zich in de 94e minuut ook nog verrassen door Bilat El Morabet, die zo maar door de achterhoede mocht slalommen, en in plaats van een klinkende overwinning stond er een 3-2 nederlaag op het bord. Door dit alles zal Benschop zaterdag aanstaande vol aan de bak moeten, om deze nederlaag weg te poetsen.

 

De opstelling van Benschop: 

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lamboo (82e min Thomas Banfi), Jimmy Vendrig, David Verweij,(65e min Biko Brazil), Patrick Maton (60e min Jeroen Lieverse) Kwame Ballo en Martijn de With.

 

Wat gaat er komen. 

Zaterdag zullen zowel een als twee vol aan de bak moeten tegen de mannen uit Hilversum om de finale van de nacompetitie te bereiken.  Om 12.00 uur speelt het tweede gevolgd om 14.30 uur door het eerste. Kom in grote getalen naar het Sportpark in Benschop en steun op een sportieve manier onze jongens. Na een mooi seizoen verdienen ze een mooie afsluiting.