• U bent ingelogd als:

Benschop kampioen van de derde periode na” SEC dag”.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Benschop had slechts een punt nodig tegen het gedegradeerde SEC om de periodetitel veilig te stellen.

De Benschoppers slaagden met verve en na een prachtige eindsprint van de competitie begint volgende week het toetje van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klas. 

Dat SEC Benschop het punt niet cadeau zou doen bleek al op hun site en ook tijdens de wedstrijd. Trainer Rene Ribberink gaf aan, dat SEC zijn sportieve plicht zou doen zoals het hoort en de spelers hadden dat goed in hun oren geknoopt. Vol overgave streden ze voor elke bal en eenmaal in bezit werd de lange bal gehanteerd hopende op succesje van o.a. de snelle Daniel Groen. Nadat Benschop in de eerste minuten tot twee maal toe op voorsprong had kunnen komen ontstond er een gezapig partijtje. Patrick Maton schoot uit een corner in handen van de uitstekende doelman Damion Beukers en in de 4e minuut verscheen Jimmy Vendrig oog in oog met de SEC keeper, maar weer was hij de sterkste. Op het zeer slechte veld kon ook nauwelijks goed worden gespeeld en Benschop moest oppassen, dat het niet door een verdwaalde bal werd verrast. Kansen ontstonden er nauwelijks. Benschop speelde in een veel te laag tempo en de mannen uit Soest konden het spel elke keer met veel inzet ontregelen. Aan het eind van de eerste helft begonnen de krachten al wat weg te vloeien bij SEC, maar twee vrije kopkansen van Martijn de With en Jimmy Vendrig kregen niet de juiste richting mee om met een voorsprong de rust in te gaan.

 

Benschop trainer Frenk vd Kleij greep in de rust in en verving Stef Elings door Mike Vergouw en Biko Brazil kwam in het veld voor Thomas Banfi. Het bleken goede ingrepen, want Benschop trok de wedstrijd naar zich toe. De ene na de andere aanval ging richting het SEC doel en er ontstonden enorme kansen voor Benschop. Martijn de With kopte in het zijnet en was net te laat om het laatste zetje op de doellijn te geven. Een schot van Patrick Maton ging naast en het lukte Benschop maar niet die bevrijdende treffer te maken. Een schitterende boogbal vanaf 40 meter over de te ver voor zijn doel staande Beukers leek in het doel te verdwijnen, maar de lat bracht redding. In de 72e minuut kwam de enige grote kans van de wedstrijd voor SEC. Daniel Groen was iedereen te snel af en ging op Mitchell van Oort af. Met een fraaie reflex hield hij zijn doel schoon. In de 75e minuut kwam dan toch de bevrijdende treffer voor Benschop. Jeroen Lamboo legde de bal uit een corner op maat op het hoofd van Martijn de With, die fraai de 0-1 op het mooie scorebord zette. De ban was gebroken en de spelers van SEC waren aan het eind van hun latijn. Vlak voor tijd leek Biko Brazil nog de 0-2 te scoren, maar met een voortreffelijke reactie voorkwam Damien Beukers dit succes. Ook de “SEC dag” was met succes afgesloten en op gepaste wijze werd het kampioenschap in Benschop gevierd. Na een heerlijke Chinese maaltijd en een lekker biertje werden de blikken al weer richting nacompetitie gericht, want veel tijd om te genieten is er niet. Zaterdag staat al weer de uitwedstrijd tegen het sterke Altius uit Hilversum op het programma. Ook Benschop 2 moet daar op bezoek, dus vele Benschoppers zullen aankomende zaterdag richting Hilversum gaan om op een sportieve manier de beide teams naar een overwinning te supporteren.  

 

De opstelling van Benschop: 

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lamboo (82e min Jeroen Lieverse), Stef Elings, (46e min Mike Vergouw), Jimmy Vendrig, Thomas Banfi (46e min Biko Brazil), Patrick Maton en Martijn de With.