• U bent ingelogd als:

Benschop in slotfase naar de overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dat het weer geen gemakkelijk middagje zou worden tegen het in de onderste regionen vertoevend SVM uit Maartensdijk was in Benschop al duidelijk. IJFC had zich vorige week al stuk gelopen op de “geparkeerde bus” van SVM, de tactiek, die door vele ploegen in de derde klas wordt toegepast en het voetbal vermoord. Gelukkig kreeg het lange halen gauw thuis voetbal in de slotfase de pin op de neus.

 

Benschop probeerde vanaf minuut een SVM bij de strot te grijpen en deed de mannen uit Maartensdijk wankelen. Met kunst en vliegwerk werd een achterstand voorkomen. De reservebank van Benschop was continu uitgerukt om de overal heen geragde ballen te gaan opzoeken. In de 10e minuut leek Benschop na een prachtige aanval op voorsprong te komen. David Verweij kwam op rechts door en zijn voorzet op maat werd in een keer op de slof genomen door Martijn de With. De harde knal kwam echter precies in handen van keeper Stijn Orsel terecht. Even daarna was het Jimmy Vendrig die goed door kwam maar ook hier was Orsel op zijn post. Benschop was de bovenliggende partij, maar het met een tomeloze inzet strijdend SVM ontwrichte daarmee vaak de aanval van Benschop. SVM kreeg voetballend geen enkele kans en moest het hebben van corner ballen, die soms ontstonden door de lange trap van achteren uit, maar de verdediging van Benschop stond als een huis. In de 35e minuut werd Kwame Ballo vrij voor het doel gezet door Mike Vergouw, maar helaas liet hij de bal van zijn voet springen en de keeper kon redding brengen.

 

Na de rust een zelfde spelbeeld. Het wachten was op een doelpunt van Benschop, dat het spelbeeld zou veranderen. In de 50e minuut was het weer Kwame Ballo, die vrij door kwam en probeerde keeper Orsel te omspelen, die hem naar buiten drong. Flitsend draaide hij terug en zijn mooie boogbal leek in het doel te verdwijnen, maar helaas was het de kruising die redding bracht. Het beeld van de wedstrijd bleef hetzelfde en Djoey Engel probeerde het namens SVM tot twee maal toe van afstand, maar beide schoten verdwenen naast het doel. De wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar de weer herstelde en invaller Biko Brazil dacht daar anders over. Ook invaller Thomas Banfi speelde een heel belangrijke rol. In de 85e minuut kwam hij door in het strafschopgebied en werd onderuit gehaald door Alexander Mclean. De goed leidende Westland kon niet anders doen dan een penalty geven. Biko Brazil ging achter de bal staan en tot grote vreugde van heel Benschop zette hij Benschop op een 1-0 voorsprong. In de 89e minuut was het weer Thomas Banfi, die onderuit ging op de rand strafschopgebied en weer ging Biko achter de bal. Met een onhoudbare krul schoot hij Benschop naar de uiterst verdiende overwinning en liet het voetbal zegevieren.

 

 Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. speelt Benschop om 14.30 uur thuis tegen DOSC uit Den Dolder. Om naar boven te kunnen kijken zal dit ook weer een belangrijke pot worden dus weer de moeite waard op naar het sportpark te komen.

  

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Brian de Boer, Mike Vergouw, (45e min Biko Brazil), Kwame Ballo (77e min Greq Wijnhard), Jimmy Vendrig,(79e min  Thomas Banfi ). Jeroen Lieverse, David Verweij en Martijn de With.