• U bent ingelogd als:

Benschop houdt de spanning erin tegen Everstein.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voor het eerst troffen beide ploegen elkaar in competitie verband, maar jarenlang was de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen de start van de oefencampagne voor de competitie in Everdingen of Benschop.  Een week voor de officiële opening in 2014 door Prinses Beatrix speelden de Benschoppers daar voor het laatst en waren de eersten, die genoten van de prachtige accommodatie.

 

Everstein had vorige week SVM uit Maartensdijk met 4-0 verpletterd en Benschop was nog zoekende in Kockengen en gaf twee punten weg. Ondanks het feit, dat Benschop de nodige basis spelers miste vanwege blessures namen zij gelijk de wedstrijden in handen. Al in de tweede minuut kon het talrijke publiek uit Benschop juichen. Jonathan Antonia snelde langs zijn directe tegenstander op rechts en zijn prima voorzet verraste de complete achterhoede van Everstein en de vrij gekomen David Verweij kogelde de  0-1 achter de kansloze Everstein keeper Emiel Schippers. Benschop ging door en Everstein kon alleen maar met veel geluk tegenhouden. In de 7e minuut zette Thomas Banfi  David Verweij vrij voor het doel. maar zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later scoorde Mike Vergouw de 0-2. Maar zijn doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel. Even daarna was het Martijn de With, die in kansrijke positie kwam, maar Schippers redde. Na een kwartier was het Victor Snoek, die voor het eerst gevaar stichtte namens Everstein, maar zijn schot werd gemakkelijk gepareerd door Mitchell van Oort. Benschop had geen kind aan Everstein maar bleef volharden in het missen van kansen waardoor ze in de 36e minuut de pin op hun neus kregen. Een corner vanaf rechts werd via de binnenkant van de paal ingekopt door Robby de Roos. 1-1. Benschop leek snel terug te slaan, maar het doelpunt van Jonathan Antonia werd ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Everstein geloofde er weer een beetje in en Benschop had geluk dat de vrij gelopen van Zante voorlangs schoot. In de blessuretijd wist Benschop toch terecht met een voorsprong richting de thee te gaan. Een vrije trap van Niels Beeres werd niet helemaal goed beoordeeld door Schippers en Thomas Banfi was er als de kippen bij om de 1-2 op het bord te zetten.

 

Na de rust leek Benschop snel Everstein de genadeslag te geven. Binnen twee minuten kregen David Verweij en Jonathan Antonia geweldige mogelijkheden om Benschop definitief in veilige haven te schieten, maar helaas gingen ze voor eigen succes in plaats van het overzicht te bewaren. Benschop bleef de bovenliggende partij en verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen en de trekker definitief over te halen. Het gevolg was, dat Everstein bleef geloven in een beter resultaat. Hun inzet was voorbeeldig in deze sportieve wedstrijd onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Mac-Intosh, maar een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Een geweldige knal van Yently Lemmer vloog in de blessuretijd net langs de kruising en had Benschop in diepe rouw kunnen dompelen. Gelukkig bleef Benschop dat bespaard en gingen de drie punten verdiend mee richting Benschop.

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Jurgen Ruitenbeek Niels Beeres, Remco van Wijngaarden, Mike Vergouw, (67e min Tjeerd Frericks),  Jonathan Antonio, (85e min Daan de Bruin), Patrick Maton. Thomas Banfi, David Verweij en Martijn de With.

 

Wat gaat er komen:

 

Dinsdagavond a.s. 24 oktober speelt Benschop om 20.00 uur thuis voor de beker tegen de APWC, de zondag 3e klasser uit Amersfoort. Dit wordt een pittig potje, daar zij momenteel tweede staan in de competitie. Zaterdag komt HSSC uit Hei en Boeicop op bezoek in Benschop. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Benschop. Twee mooie wedstrijden die de moeite waard zijn om de gang naar ons sportpark te maken.