• U bent ingelogd als:

Benschop geeft twee punten weg in slotminuut.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een compact spelend Benschop leek tegen het nummer twee staande Jonathan de drie punten mee naar Benschop te nemen, maar twee doelpunten van Jonathan in de laatste minuut van de officiële speeltijd verstierde het feestje.

 

Jonathan als thuisclub zette wat meer druk naar het doel van Benschop zonder echter gevaarlijk te worden. Benschop stond goed achterin en na een minuut of twintig was het Benschop, dat gevaarlijker werd. In de 25e minuut kwam Benschop onverwacht op voorsprong. Een prachtige aanval over vier schijven ging daaraan vooraf. Jeroen Lamboo bereikte Martijn de With op rechts. Met een fraaie passeerbeweging liet hij zijn tegenstander staan en een voorzet op maat werd mooi tegendraads ingekopt door Thomas Banfi. Via keeper Robert Jan van Harten belandde de bal op de binnenkant van de paal en stuiterde voor de voeten van Biko Brazil, die de bal simpel in het doel kon schuiven.    0-1. Benschop rook zijn kans en ging goed door. Jimmy Vendrig werd in de 32e minuut even buiten het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende vrije trap werd op sublieme wijze door Biko Brazil in het Jonathan doel gekruld. 0-2.

 

Na de rust ging de ploeg van Koos van Tamelen uit een ander vaatje tappen en begon de lange bal te hanteren. Benschop moest terug, maar kreeg in de counter de mogelijkheid om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar verzuimde dat. Toch leek er voor Benschop geen vuiltje aan de lucht, want Jonathan lag helemaal in de tang bij Benschop. Duco van Bulken was het dichts bij een tegentreffer maar Mitchell van Oort redde fraai op het harde schot. Benschop wisselde de moe gestreden Biko Brazil voor de snelheid van Roy Smorenburg en de goed spelende Jimmy Vendrig voor Jeroen Lieverse. Dit pakte echter niet helemaal goed uit. De rust bij Benschop was weg en de druk van de lange ballen op het Benschop doel werd steeds groter. In de 90e minuut was het een in paniek weggegeven corner die de aansluitingstreffer van Carel van Waesberge opleverde. Geheel vrijstaande kopte hij de 1-1- in. In dezelfde minuut was het Jeroen Lieverse, die een penalty veroorzaakte en Stephan de Bree had geen moeite om de 2-2 op het bord te zetten. Vlak daarna leek Jonathan zelfs op een 3-2 voorsprong te komen, maar Mitchell van Oort redde met een geweldige reflex. Benschop probeerde in de blessure tijd toch nog de winnende te scoren en was daar nog dicht bij. Martijn de With, fraaie kopbal en Jeroen Lamboo schuiver net voorlangs konden het tij niet meer keren. Een domper voor Benschop na een leuke en sportieve wedstrijd onder prima leiding van scheidsrechter Rosenow.

 

Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. speelt Benschop thuis voor de beker tegen Rivierwijkers. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

  

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden,  Jeroen Lamboo, Jurgen Ruitenbeek, Coen vd Snoek,  Bryan de Boer, Jimmy Vendrig, (79e min Jeroen Lieverse), Greg Wijnhard, Thomas Banfi, Biko Brazil,( 72e min Roy Smorenburg), Martijn de With .