• U bent ingelogd als:

Benschop geeft punten weer weg in de blessuretijden

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Tegen het vrijuit voetballende Valleivogels leek Benschop toch een puntje te pakken, maar nadat ze al in de extra tijd van de eerste helft de mannen uit Scherpenzeel de gelijkmaker schonken deden ze dat nog een keer over in de 92e minuut en was de teleurstelling groot voor de Benschoppers.

 

Benschop moest winnen om nog een kansje te behouden op rechtstreeks lijfbehoud. Valleivogels is veilig en in het bezit van een periodetitel en kon zonder druk spelen. Het eerste kansje was er in de 10e minuut voor Melvin Klomp, die echter het doel te hoog zocht. Aan de andere kant was het de snelle Jamal Ouiassif, die hard naast schoot. De wedstrijd hobbelde wat op en neer en voor beide doelen ontstond nauwelijks gevaar. In de 30e minuut was het toch Benschop dat op voorsprong kwam. Uit een van de zeer spaarzame aanvallen was het Andy van Vliet, die met een splijtende pass debutant Daan de Bruin in kansrijke positie bracht. Met een geweldige knal liet hij Benschop juichen 1-0. Even daarna was het Laurens de Vor, die de 2-0 op zijn schoen had, nadat hij door Patrick Maton vrij voor het doel werd gezet, maar met een reflex wist keeper Sven Hardeman een grotere achterstand te voorkomen. Benschop leek met een 1-0 voorsprong te gaan rusten, maar slap ingrijpen achterin gaf Remon Liefting de kans de bal met een gelukje bij de vrijgelaten Wilbert Thomassen  te krijgen, die geen moeite had de 1-1 op het bord te zetten.

 

De door blessures en schorsingen geteisterde Benschop probeerde met hard werken de aanval te zoeken. Met de komst van Matthieu Oudshoorn kwam er meer druk naar voren en kwamen er kansjes. Thomas Banfi kwam een teenlengte te kort na een voorzet vanaf links en even later was het de snelle Daan de Bruin, die op links doorbrak, maar kon helaas de bal niet krijgen bij de geheel vrijstaande Thomas Banfi. Glenn van Jaarsveld redde nog fraai op een hard schot van Remon Liefting en de wedstrijd leek op 1-1 te gaan eindigen. In de 92e minuut echter werd een aanval van Benschop afgeslagen en de snelle counter die erop volgde werd genadeloos afgemaakt door aanvoerder Remon Liefting, die wel heel belangrijk was in deze wedstrijd voor Valleivogels. Nadat de uitstekend fluitende de Jager voor het einde had gefloten waren de druiven weer erg zuur voor de Benschoppers. Handhaving via de nacompetitie lijkt de enige mogelijkheid om in de 2e klas te blijven.

 

 

Volgende week is Benschop vrij en speelt donderdag a.s. om 20.00 uur vriendschappelijk thuis tegen Desto De zaterdag daarop speelt Benschop thuis tegen De Meern om 14.30 uur.

 

 

De opstelling van Benschop:

 

Glenn van Jaarveld, Melvin Klomp, Andy van Vliet, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Niels Beeres, Patrick Maton, Sander Klomp, (55e min Matthieu Oudshoorn), Thomas Banfi, ( 82e min Rik Benschop), Laurens de Vor en Daan de Bruin.