• U bent ingelogd als:

Benschop – FC Delta Sports ’95, gedegen pot voetbal

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
  • Een wedstrijd waarin Delta doorlopend het betere van het spel heeft, maar steeds alert moet zijn op de schaarse aanvallen van Benschop, dat verder het initiatief aan Delta laat.

De 1e helft mag Delta opbouwen tot aan de middenlijn, dan vindt het een muur van Benschoppers op het veld. Omdat de opbouw in te traag tempo plaatsvindt is het lastig voor Delta de vrijstaande man te vinden. Hoewel het zeker niet slecht is wat Delta laat zien, komen er toch maar een handvol echte kansen voor het doel van Benschop. Benschop op zijn beurt krijgt in de 1e helft nauwelijks het doel van Stan in zicht. Aan het einde van de 1e helft eerst een goede kans voor Timon; een schot dat maar net naast gaat. Dan in de 45e minuut wordt Casper gelanceerd op rechts. Zijn hard voorgegeven bal vanaf de achterlijn wordt door Timon tussen twee tegenstanders in het doel gelopen 0-1. Lekker zo kort voor rust.

De 2e helft speelt Delta een gedegen pot voetbal. Met veel geduld vindt de opbouw plaats. Weinig verrassende acties. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van de snelle voorhoede. Door de kleine achterstand denkt Benschop dat er nog wel iets te halen valt en gaat aanvallender spelen. Hierdoor komt er wat meer druk op de achterhoede van Delta en moet het goed bij de les blijven. Zo ontstaat er een kans voor Benschop, die het krap voorlangs ziet gaan. Na een laatste aanval van Benschop, schiet Stan de bal uit diep op de hun helft. De ingevallen Stefan controleert de bal goed en schuift hem op de meegelopen Casper, die op zijn beurt de bal onder de keeper doorschuift 0-2 in de 90e min. Klaar!

Een degelijke pot voetbal met drie punten beloond. Voor de meegereisde toeschouwers wat minder spektakel dit keer, maar wel het gevoel van een terechte zege. Wanneer na afloop blijkt dat koploper De Bilt punten morst bij hekkensluiter De Vecht is er toch nog wat opwinding in het Delta-kamp. Over 2 weken, op zaterdag 2 april, speelt S1 thuis tegen DHSC dat vandaag met 1-0 van Scherpenzeel wint.( aanvang 15.00uur)

Opstelling: Stan Wennekes, Lennard vd Brink, Bas Geurts (c), Remco Helms, Domenique Pellegrom, Berend Bram Heinen, Casper Verboon, Lennart Dubbeldam, Harmen v Genderen (Guido Burkstra), Tamer Uger, Timon v Genderen (Stefan Dijs). Wisselspelers: Jordy Rijnbergen, Thymen Doeleman.

Scoreverloop:
0-1 Timon v Genderen;
0-2 Casper Verboon.