• U bent ingelogd als:

Benschop en Everstein houden elkaar in evenwicht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Benschop wist, dat het vol aan de bak moest om de bewoners van de Lek dijk van zich af te houden. Everstein probeert na een goede start de derde periode te pakken en bleek daar een goede ploeg voor te hebben. Benschop echter moest er vol voor gaan om de drie punten in huis te houden. Dit leverde een leuke en spannende wedstrijd op, waar uiteindelijk de punten eerlijk werden verdeeld.

 

Benschop begon wat slap aan de wedstrijd en had in de eerste minuut al geluk, dat een afstandsschot van Sander Berghoeff net langs de verkeerde kant van de paal vloog. Even daarna was het Thomas Banfi, die een voorzet van Patrick Maton fraai inkopte, maar de uitstekende keeper Ricardo de Keijzer wist de bal uit zijn doel te houden en de weggetikte bal kwam voor de voeten van Jeroen Lamboo die in het zijnet schoot. Everstein was wat sterker in de duels en het spel golfde leuk op en neer. Stef Elings kreeg een schietkans, maar de Keijzer was op zijn hoede. De snelle Ooft bezorgde Remco van Wijngaarden handen vol met werk maar ook hij kwam niet verder dan een schot in het zijnet. Nadat Niels Beeres een corner van Patrick Maton net over had gekopt kwam in de 31e minuut de 0-1 op het bord. Robbie de Roos was Remco van Wijngaarde te snel af en had geen moeite de uitkomende Mitchill van Oort te verschalken. Dit werd ook de ruststand.

 

Na de rust een beter Benschop dat probeerde de schade te herstellen. Nadat David Verweij net naast had geschoten was het in de 55e minuut raak voor Benschop. Een corner van Patrick Maton werd half geraakt door Jimmy Vendrig en kwam voor de voeten van Martijn de With, die onhoudbaar uithaalde 1-1. Benschop ging voor de driepunter, maar Everstein dacht er hetzelfde over. Simon van Zante schoot hard naast en Mitchell van Oort had geluk, dat een schot van Sander Berghoeff via de lat over ging, Benschop bleef ook gevaarlijk en vlak voor tijd had Niels Beeres de 2-1 op zijn voeten, maar zijn inzet werd fraai met de voet gered door Ricardo de Keijzer. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Baist waren beide ploegen het erover eens, dat deze sportieve wedstrijd de juiste einduitslag op het bord had gebracht.

 

Dinsdag as om 20,15 uur speelt Benschop thuis tegen Jos Watergraafsmeer met het doel, de laatste vier van de beker te bereiken. Zaterdag staat de belangrijke competitie wedstrijd uit tegen Driebergen op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en de spelers en supporter bus vertrekt om 12.45 uur vanaf het sportpark.   

 

Opstelling: Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Stef Elings, (46e min Jimmy Vendrig), Patrick Maton, Jeroen Lamboo, Martijn de With, Thomas Banfi (68e min Jonathan Antonio) en David Verweij.