• U bent ingelogd als:

Benschop de sterkste in derby tegen Lopik.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Dat de derby nog steeds aanspreekt bij zowel de Lopikkers als de Benschoppers bleek afgelopen zaterdag weer in Benschop Zuid, zoals de Benschoppers plegen te zeggen. Zelfs het complete college van Burgemeester en Wethouders gaf akte de presente en honderden toeschouwers omzoomden het veld, dat door de droge periode erg hobbelig was. De belangen voor beide ploegen waren groot. Benschop heeft de 3e periode titel in zicht en Lopik heeft nog drie punten nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud. Er ontstond zoals verwacht een wedstrijd vol strijd, waar de vonken af en toe van afspatten, maar waarin Benschop duidelijk de terechte winnaar werd.

 

Benschop had slechts een minuut en 35 seconde nodig om het prachtig nieuwe scorebord te laten werken. Patrick Maton snelde langs zijn directe tegenstander, maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de los roepende Joey Broekhuizen de bal voor het oprapen had, maar Jordy vd Berg dacht daar anders over. Hij probeerde de bal weg te roeien, maar knalde tegen Patrick Maton aan en via hem stoot de bal in het verlaten doel 0-1. Benschop rook zijn kans en vijf minuten later stond zelfs de 0-2 op het bord. Een prachtige dieptepass van Jurgen Ruitenbeek bereikte de op snelheid liggende David Verweij, die met een prachtige lob de uit zijn doel komende Broekhuizen kansloos maakte.  Benschop zakte daarna achter de bal en liet Lopik het spel maken. Met tomeloze inzet probeerde de Lopikkers de aansluiting te forceren en waren een paar keer dicht bij uit stilstaande situaties. Matrix Tuls en Jacco Borst raakten paal en lat en Jonathan Werrie kopte in kansrijke positie over, maar Benschop was de technisch de wat vaardiger ploeg en hield de 0-2 voorsprong vast tot aan de rust.

 

Na de rust was het gebeurd voor Lopik. Het bleek, dat zij in de eerste helft teveel met hun krachten hadden gesmeten en Benschop kon de kat rustig uit de boom kijken. Aanvallend kwam Lopik er niet meer aan te pas. De Benschop achterhoede stond weer als een huis en de vraag was, hoe lang zou het duren voordat Benschop definitief in veilige haven was. Dat duurde tot de 80e minuut. Nadat Joey Broekhuizen enkele malen handelend had moeten optreden was het Brian de Boer, gelanceerd door Roy Smorenburg, die met een prachtige boogbal Joey kansloos maakte en de 0-3 eindstand op het mooie scorebord zette. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechte de Lange bleken de Benschoppers goede zaken te hebben gedaan. Voor Benschop de zesde overwinning op rij. Doordat SVM verloor, komt de 3e periode in zicht en kan zelfs zaterdag al definitief worden. Lopik daarentegen moet het op drie punten gekomen Bunnik voor blijven om niet in de nacompetitie terecht te komen met nog twee wedstrijden te gaan, dus die zullen nog vol aan de bak moeten met een uitwedstrijd tegen Driebergen en een laatste thuiswedstrijd tegen de waarschijnlijke kampioen Odysseus. Voor beide ploegen nog twee spannende weken.

 

Wat gaat er komen. 

Zaterdag a.s. staat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Desto uit Utrecht is de tegenstander. Bij winst is Benschop nagenoeg zeker van nacompetitie, dus Benschoppers kom naar het sportpark toe om onze jongens na een prachtige eindsprint richting nacompetitie te supporteren.

De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.

 

De opstelling van Benschop: 

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lamboo, Stef Elings,(70e min Jimmy Vendrig), Martijn de With, Kwame Ballo (63e min Biko Brazil), Patrick Maton en David Verweij (78e min Roy Smorenburg)