• U bent ingelogd als:

Benschop de gelukkige tegen Jonathan.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Om kans te blijven maken op de derde periode mochten de Benschoppers zeker niet verliezen tegen het op de derde plaats staande Jonathan. Na een verdiende 2-0 voorsprong met de rust werd het toch nog “ billen knijpen” voor de Benschoppers, maar het geluk was aan hun zijde.

 

De wedstrijd werd nagenoeg een copy van de uitwedstrijd. Benschop keek de kat uit de boom en liet Jonathan komen. De goed spelend achterhoede van Benschop hield de mannen uit Zeist uit de zestien en kwamen er regelmatig snel uit en hadden daardoor de wedstrijd in de eerste helft goed onder controle. De lange Dominique Drost zorgde in de 7 minuut met een vrije trap voor Jonathan voor het eerste gevaar voor Benschop, maar de bal vloog naast het doel van Benschop. Het enige gevaar in de eerste helft voor Benschop ontstond uit standaard situaties, maar Mitchell van Oort hoefde nauwelijks op te treden. Benschop echter was veel gevaarlijker vooral in de omschakeling. David Verweij schoot net naast in de 12e minuut en even daarna was het Kwame Ballo die hard via de rug van een tegenstander naast schoot. Benschop bleef doorgaan en Duco van Bulken haalde een inzet van Jeroen Lamboo van de doellijn. De goed keepende en debuterende Timon de Jong redde met de voet een inzet van Kwame Ballo. In de 40e minuut scoorde Jonathan, maar de goed leidende 21 jarige scheidsrechter Hardeman keurde het doelpunt af voor het aanvallen van de keeper. In de 41e minuut kwam Benschop verdiend op voorsprong. Martijn de With kwam het strafschop gebied binnen en bereikte de vrijgelopen Kwame Ballo, die met een harde schuiver keeper de Jong kansloos liet. 1-0. Op slag van rust werd het zelfs 2-0 voor Benschop. Een strakke corner van Jeroen Lamboo werd fraai bij de tweede paal ingekopt door Martijn de With en de ruststand stond op het bord.

 

Na de rust leek Benschop de wedstrijd onder controle te hebben, maar trainer Frenk van der Kleij moet wegens blessures al snel twee spelers wisselen. Stef Elings en Jeroen Lamboo konden niet verder en Jonathan rook zijn kans. Net zoals in de uitwedstrijd gingen ze de lange hoge bal hanteren en vooral Dominique Drost leek Benschop te gaan pijnigen. In de 67e minuut vond zijn kopbal nog geen genade bij Benschop keeper Mitchell van Oort, maar even daarna trof zijn kopbal wel doel 2-1. Helaas voor Jonathan moest Drost even later het veld verlaten met een liesblessure en was Benschop van dat gevaar verlost. Toch bleven die hoge ballen gevaarlijk en Benschop stichtte te weinig gevaar om de wedstrijd op slot te gooien. Vlak voor tijd leek Jonathan toch op gelijke hoogte te komen, maar met een reflex wist Mitchell van Oort de doorgebroken Matthijs Visser van het scoren af te houden. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot en bleef Benschop in het spoor voor de derde periode.

 

Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. is er geen wedstrijd. Daarom spelen ze donderdag avond vriendschappelijk in Nieuwegein tegen JSV om 20.00 uur. De zaterdag daarop spelen de Benschoppers thuis tegen het Doornse DEV en gaat de jacht op de derde periode titel verder. De wedstrijd in Benschop begint om 14.30 uur.

 

De opstelling van Benschop: 

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Bryan de Boer, Jeroen Lamboo (65e min Mike Vergouw), Stef Elings,(57e min Jimmy Vendrig), Martijn de With , Kwame Ballo (75e min Biko Brazil) , Patrick Maton en David Verweij.