• U bent ingelogd als:

Benschop de baas in IJsselstein.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ruim 600 mensen waren getuige van de derby tussen de Apenluiers en de Berenschieters en leek wat de momenten betreft op de wedstrijd in Benschop, maar in Benschop was IJFC nog de gelukkigste. Nu echter waren het de Benschoppers die de IJsselsteinse koploper een enorme kater bezorgden.

 

Onder begeleiding van de Benschopse verkeersleider Ton Beeres trokken de Benschoppers per fiets richting IJsselstein en leken dat goed te hebben verteerd want Benschop was de ploeg die het heft in handen nam. Al in de 4e minuut verscheen Kwame Ballo alleen voor keeper Maaswinkel, die echter met de voet het onheil wist te voorkomen. Benschop was voetballend beter dan IJFC, dat met hard werken en veel overtredingen, ondanks dat het geen onsportieve wedstrijd was,  Benschop van zich af probeerden te houden. In de 18e minuut was het Brian de Boer, die hard op de lat schoot voor Benschop. Er volgde nog enkele Benschopse plaagstootjes, maar met de 0-0 ging men de rust in.

 

Na de rust golfde de wedstrijd wat meer op en neer, maar ook in de tweede helft was het Benschop, dat voor het meeste gevaar zorgde. De mooiste kans was er voor Remco van Wijngaarden, die na een prima aanval via Patrick Maton vrij voor Maaswinkel kwam, maar hij schoot over. De meer spannende dan goede wedstrijd leek op de saaie 0-0 af te gaan, maar het spectakel moest nog komen.

In de 88e minuut leek Benschop toch loon naar werken te krijgen. Een mooie indraaiende vrije trap van Brian de Boer werd schitterend ingekopt door Thomas Banfi, maar tot ontsteltenis van iedereen die op een lijn stond werd dit zuivere doelpunt op advies van de grensrechter van IJFC afgekeurd. De Benschoppers waren boos op dit onrecht en kregen bijna nog de pin op hun neus. In de laatste minuut kreeg IJFC de eerste kans van de wedstrijd. Ruben van Rooijen haalde fel uit, maar met een schitterende reflex bracht Mitchell van Oort redding. Toch kwam er nog gerechtigheid voor Benschop. In de 95e min kreeg Benschop zijn laatste corner van de wedstrijd. Biko Brazil bracht de bal strak voor het doel. De verdediging van IJFC kreeg de bal niet weg en de meegekomen Jurgen Ruitenbeek werd de grote man van Benschop. Zwevend door de lucht bracht hij met een geweldige omhaal heel Benschop in extase. Direct daar blies de uitstekend leidende scheidsrechter Primowees daarna voor het eind. De druiven waren erg zuur voor IJFC, dat de koppositie verloor aan Odysseus.  Onder leiding van een DJ bleef het nog lang onrustig in de kantine van IJsselstein en de talrijke Benschoppers lieten het pilsje daar extra goed smaken.

 

 Wat gaat er komen.

 

Donderdagavond om 20.00 uur oefent Benschop thuis tegen de andere IJsselsteinse club VVIJ. Zaterdag as is Benschop vrij en de week daarna volgt de thuiswedstrijd tegen DOSC.

  

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Brian de Boer, Kwame Ballo (70e min Biko Brazil), Jimmy Vendrig,( 45e min Jeroen Lamboo). Jeroen Lieverse,( 80e min Thomas Banfi), Patrick Maton, David Verweij en Martijn de With.