• U bent ingelogd als:

Benschop brengt Lopik zijn eerste nederlaag toe

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Dat er wat op het spel stond was voor beide ploegen duidelijk. Lopik was de trotse koploper en Benschop hijgde de Lopikers op een punt in de nek. Het werd een mooi schouwspel waar alles in zat.

 

Onder een enorme publieke belangstelling was het Lopik, dat zoals verwacht vol gas gaf om te proberen snel op voorsprong te komen, wat ook bijna lukte. Binnen vijf minuten moest Benschop keeper Mitchell van Oort handelend optreden op schoten van Jordy vd Berg en Davy Boon. Na een minuut op twintig begon de storm van Lopik wat te gaan liggen en nam Benschop de wedstrijd over. Het was de prima spelende Jimmy Vendrig, die de eerste waarschuwing gaf. De iets te ver voor zijn doel staande keeper Twan Schimmel verraste hij bijna met een sublieme boogbal. Benschop ging door en de kansen kwamen er voor de Benschoppers. In de 32e minuut was het raak. De snellen Jonathan Antonio snelde langs Jordy vd Berg en bracht David Verweij in stelling. Onhoudbaar kopte hij de bal in de touwen 0-1. Benschop was technisch de betere ploeg en kreeg de mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden.

 

Ook na de rust een beter Benschop. Een mooie strakke voorzet van Jimmy Vendrig werd net over gekopt door David Verweij en even later een zelfde situatie met Jonathan Antonio, maar ook hier vloog de kopbal van David over, In de 63e minuut leek toch de 0-2 op het bord te komen. Weer was het Jonathan, die dwars door de defensie van Lopik slalomde, maar vrij voor het doel kon hij het laatste tikje net niet geven. Met nog een kwartier te spelen ging Lopik alles of niets spelen. Alle ballen gingen hoog door de lucht richting het Benschop doel, maar de uitstekende achterhoede van Benschop kwam nauwelijks in gevaar tot de 88e minuut. Ardy de With kreeg de bal vrij voor zijn voeten en de 1-1 leek in de maak. Met zijn voet wist Mitchell van Oort de gelijkmaker te voorkomen tot grote vreugde van de talrijk meegekomen Benschop supporters. Over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor Benschop, maar doordat Benschop de aanwezige kansen niet afmaakte had de 1-1 ook op het mooie scorebord als eindstand kunnen staan.

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Jurgen Ruitenbeek Niels Beeres, Remco van Wijngaarden, Jimmy Vendrig, Jonathan Antonio, Patrick Maton, David Verweij, (75e min Thomas Banfi),Jeroen Lamboo en Martijn de With.

 

Wat gaat er komen.

 

Aankomende zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Jong Holland op het programma in Alkmaar. De wedstrijd daar begint om 15.00 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.00 uur vanaf het sportpark.