• U bent ingelogd als:

Benschop biedt koploper Aalsmeer de helpende hand.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Aalsmeer ging voor de periode en Benschop moest proberen van de nacompetitie plaats zien af te komen. Het werd voor het publiek een uiterst matige vertoning in het ijskoude Benschop met Aalsmeer als gelukkige winnaar. 

Aan de inzet van beide ploegen lag het niet. Met volle overgave werd er op een uiterst sportieve manier gestreden voor de drie punten. Aalsmeer was de beter voetballende ploeg op het winderige veld maar kwam niet verder dan rand strafschopgebied en Benschop keeper Glenn van Jaarsveld kreeg nauwelijks iets te verwerken. In de 16e minuut was het Benschop dat een enorme kans kreeg. Rechtsback Eder speelde te kort terug op keeper Eman en Niels de Jong pikte de bal op en ging geheel vrij op Eman af. De anders zo koele kikker in het afronden strandde echter op Eman die met een sublieme redding Aalsmeer voor een achterstand behoedde. Even daarna werd een prima aanval via Patrick Maton waaruit Niels de Jong scoorde voor buitenspel afgefloten door de uitstekend leidende Akkaya. In de 31e en32e minuut ontstond er een drama voor Benschop en daarna was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Eerst was het Andy van Vliet, die een scherpe voorzet van Medina, gehinderd door Yidiz in eigen doel kopte en een minuut later was het Benschop keeper Glenn van Jaarveld, die een terugspeelbal verkeerd beoordeelde en via een mistrap verdween de bal via de binnenkant van de paal voor de tweede keer in het Benschop doel. 0-2.

Aalsmeer gooide hierna zijn sterke verdediging op slot en het gevaar van Benschop moest komen van wat standaard situaties. 

Na de rust probeerden de Benschoppers het tij nog wel te keren, maar waren aanvallend te zwak om het de uitstekende keeper Eman moeilijk te makken. Ook aan de andere kant ontstond er nauwelijks gevaar.

In de 76e minuut kwam de geflatteerde 0-3 op het scorebord. Een slecht genomen vrije trap van Benschop werd op snelheid gecounterd door Aalsmeer en Mark Ruessink kreeg een niet te missen kans.

Na het laatste fluitsignaal was iedereen het erover eens dat Aalsmeer verdiend had gewonnen, maar kijkend naar het wedstrijd verloop was Benschop wel erg vriendelijk geweest voor de kampioenskandidaat. 

Zaterdag a.s. staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Scherpenzeel op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.15 uur vanaf het sportpark. 

De opstelling van Benschop: 

Glenn van Jaarsveld, Nick van Rooyen, Patrick Maton,Coen vd Snoek (72e min  Jurgen Ruitenbeek), Ryan Verkerk, Martijn de With, Mike Vergouw (78e min Jaouad Bouti), Melvin Klomp, Andy van Vliet, Laurens de Vor en Niels de Jong.