• U bent ingelogd als:

Benschop bekert verder na sensationeel slot

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Zondag vierde klasser Rivierwijkers uit Utrecht leek een gemakkelijk te nemen hindernis voor Benschop maar bij voetbal loopt het meestal anders dan verwacht. 

Vanaf minuut een zette Benschop veel druk naar voren en het leek slechts een kwestie van tijd en de volgende ronde was bereikt. Rivierwijkers speelde met het hele team achter de bal en probeerde met twee snelle spitsen gevaarlijk te worden. Dat lukte in de eerste helft een keer. Het was Jasper Wolf die een vrij kop kans kreeg, maar kopte over. Benschop echter creëerde de ene naar de andere kans maar het geluk ontbrak. Thomas Banfi kopte over, Biko Brazil schoot na een prima actie van Jimmy Vendrig op de paal, een hard schot van Martijn de With werd fraai gered door keeper Ime Duyfjes en Jeroen Lamboo schoot hard naast.

 

Ook na de rust een zelfde spelbeeld. De kansen voor Benschop stapelde zich op. Martijn de With, Jeroen Lamboo, Biko Brazil, Mike Vergouw, wat ze ook probeerden, de bal wilde er niet in. Biko Brazil schoot op de paal en invaller Roy Smorenburg snelde langs zijn directe tegenstander, maar zijn goede voorzet rolde via de paal voor het doel langs. Als je zelf niet scoort krijg je zelf de bal om je oren is een bekend gegeven bij het voetballen en dat gebeurde in de 74e minuut. Een vrije trap voor Rivierwijkers vanaf links werd in het doelgebied van Benschop gedraaid en Jelmer Wildeboer maakte Mitchell van Oort met het hoofd kansloos. 0-1. Een geweldige verrassing zat eraan te komen, maar in de 90e minuut kreeg Benschop een vrije trap even buiten het strafschopgebied. Specialist Biko Brazil ging achter de bal staan en met een prachtig schot liet hij de Benschoppers juichen 1-1. Penalty’s moesten de winnaar gaan bepalen en Benschop was de gelukkige. Mitchell van Oort was de grote man. Twee maal wist hij een penalty te stoppen. Biko Brazil, Jimmy Vendrig, Martijn de With en Remco van Wijngaarden schoten Benschop naar de volgende ronde. Een grote pluim voor Rivierwijkers, die op een uiterst sportieve manier het Benschop erg moeilijk hebben gemaakt. Geen enkele gele kaart hoefde de uitstekend fluitende scheidsrechter van de Berg te trekken in deze leuke en spannende wedstrijd.  

Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. speelt Benschop thuis tegen het Utrechtse DVSU. De wedstrijd begint om 14.30 uur. 

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Mike Vergouw (71e min Roy Smorenburg), Coen vd Snoek, Bryan de Boer, Jimmy Vendrig, Greg Wijnhard, ( 85e min Patrick Maton), Thomas Banfi, (46e min Jurgen Ruitenbeek), Biko Brazil, Martijn de With.