• U bent ingelogd als:

Belangrijke 1-3 zege tegen Hoogland

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de blamage in de beker van woensdag jl. had ons eerste team wat recht te zetten. Op dit moment zijn alle potjes belangrijk, maar juist tegen Hoogland dat 2 punten voorstond op ons, konden we hele goede zaken doen. De verbazing was wel groot dat er wederom zoveel wedstrijden afgelast waren in onze klasse. Opnieuw was het alleen de wedstrijd van ons en die van Heerenveen die doorgingen waardoor de verschillen in onze poule mbt het aantal wedstrijden wel erg groot wordt. Dit hoeft overigens niet ongunstig te zijn. Er zijn inmiddels clubs die al 3 wedstrijden moeten inhalen. Aangezien er nog maar 2 beschikbare inhaalweekenden zijn betekent dit waarschijnlijk inhalen op een doordeweekse avond. En daarvoor loopt niet iedereen warm…..

 

Vandaag Hoogland dus, een mooie club met een prima accommodatie. Opgericht net na de oorlog en inmiddels een bloeiende club met bijna 1800 leden! Een prima hoofdveld van kunstgras met een fraaie tribune ernaast. Hier streken wij deze middag dus iets voor 2-en neer. En we waren niet de enige…..meldde Laurens nog in zijn verslag van afgelopen woensdag dat het aantal supporters van De Meern op 1 hand te tellen was (ok….2 handen dan), vandaag kwam ik handen tekort. We waren heel goed vertegenwoordigd en lieten ons ook goed gelden. Oftewel, we konden vandaag echt van een 12e man spreken en dat is ook wel eens leuk om mee te maken. We missen alleen opa Stolwijk eigenlijk, maar in de rust blijkt dat hij oppasdienst heeft aan de overkant en 3 kwartier in de kinderwagen heeft staan turen naar zijn kleinkind. De opstelling was in lijn met die van vorige week, waarbij Irak weer terugkeerde van zijn schorsing en daardoor Leon Cats op de bank begon. Naast hem namen Eddy Vorm, Redouan El Yakoubi en Bob Verweij plaats, geen onaardige bank zou ik zeggen..….

 

Om 14 uur fluit scheidsrechter van der Werff af voor de wedstrijd. Hij wordt overigens ondersteund door o.a. mevrouw A. de Jong als grensrechter die vooraf even zeer professioneel de netten ging controleren. Ik blijf het toch een aparte gewaarwording vinden een grensrechter in minirok en laag uitgesneden blousje…..Op de tribune waren we nog even bezig met de stoelendans wie waar moest gaan zitten en waren duidelijk nog niet zo scherp als Gokhan Yasar. Precies 23 seconden had hij ervoor nodig……een prachtige pass van Joris van Rooijen die door hem afgerond wordt. Het is toch echt een doelpuntenfenomeen. Heel lang kunnen we er niet van genieten, want in de 9e minuut valt de 1-1 al. Hoogland komt door over rechts, de lage voorzet kan Twan niet onderscheppen waardoor Oskar van Logtensteijn de 1-1 kan binnentikken.  2 minuten later krijgt Kesly een grote kans, maar hij krijgt hem er niet in. In de 14e minuut krijgt Rick Kruijs de kans op 18 meter van het doel om een vrije trap te verzilveren, echter de keeper redt de bal uit de kruising. 5 minuten later geeft Hakan een prachtige lange bal op zijn broer, maar helaas blijft het 1-1. Dit is de fase waarin we nog kansen krijgen, maar daarna neemt Hoogland het heft in handen. Met name over onze rechterkant doemt er steeds gevaar op en heeft Trevor het lastig. Hij zou zich overigens uitstekend herstellen in de 2e helft. Tussendoor valt er voor ons eigenlijk nog maar één kans te noteren als Gokhan een prachtige bal op Tom geeft. De keeper van Hoogland brengt echter redding. 5 minuten voor de rust dan de grootste kans voor Hoogland als de spits van Hoogland vrij kan inkoppen na een voorzet vanaf rechts. Hij kopt echter naast….En dan in de 43e minuut krijgen we een vrije trap. Linkspoot Tom draait deze prachtig vanaf rechts het strafschopgebied in waar Rick Kruijs ongehinderd kan inkoppen. Dat is nog eens een fijne goal zo vlak voor rust.

 

In de 2e helft komen 2 ongewijzigde elftallen het veld in. De eerste minuten krijgt Hoogland gelijk een paar kansen. Eén van deze kansen is een ingekopte corner die prachtige gered wordt door Twan. Twan weet zich met name de 2e helft te onderscheiden met een aantal prachtige safes en sterke acties bij hoge ballen. In de 52e minuut dan de mooiste aanval van de dag wat mij betreft. Een combinatie tussen Gokhan en Tom wordt helaas door Tom met zijn mindere rechterbeen net overgeschoten, dit had meer verdiend…..Gelijk daarna dreigt er een diepe bal over onze verdediging heen te vallen en maakt Irak een “professionele” handsbal. Hij komt weg met geel, maar er zullen scheidsrechters zijn die hier de rode kaart voor trekken. De angel is daarmee wel uit de aanval, maar de consequentie is ook dat Irak a.s. zondag weer geschorst is.

 

In de 55e minuut vervangt Redouan Tom en zien we dat Hoogland niets anders doet/kan dan de lange bal spelen. 20 minuten voor tijd heeft Kesly een prachtige actie in huis waar Redouan net niet bij kan om het af te maken. We moeten nu proberen door te drukken om de “veilige” 1-3 te maken, hoewel je dat bij ons nooit weet in het laatste kwartiertje…. In de 67e minuut moet Irak Asad de strijd staken vanwege een hamstringblessure en komt Leon Cats centraal achterin met Rick Hauwert te spelen. 5 minuten later krijgen we dan een vrije trap op een metertje of 18 van de goal die net naast geschoten wordt door Hakan Yasar. Hoogland blijft de ballen maar onze helft in pompen, maar hiervan hebben we geen centje pijn en anders staat Twan op zijn post. Het is mooi om te zien hoe iedereen de beuk erin gooit en het snot voor de ogen werkt. Mij valt in deze fase vooral Anis Ziani op die een uitstekende wedstrijd speelt en ondanks zijn geringe lengte de duels met de reuzen van Hoogland niet uit de weg gaat.

 

Dit wordt ook opgepikt door het (VV De Meern) publiek, de boel wordt lekker opgejut en dat helpt altijd om een overwinning over de streep te trekken. Gelukkig valt de bevrijdende 1-3 alsnog, we noteren de 74e minuut als Kesly een prachtige actie in huis heeft. De keeper kan in eerste instantie nog redding brengen, maar in de rebound is het wederom Gokhan Yasar die scoort. En daarmee brengt hij zijn seizoenstotaal op maar liefst 18 treffers, een waanzinnig aantal waarmee hij gemiddeld 1 goal per wedstrijd heeft gescoord. En daarmee zijn de 3 punten een feit en spelen we de wedstrijd professioneel uit.

 

Na afloop louter blije De Meern-gezichten in de kantine van Hoogland. Want hiermee doen we erg goede zaken en gaan we Hoogland op de ranglijst voorbij. Sterker nog, we staan in 1 keer op de 10e plaats….uiteraard met de kanttekening dat wij 1 tot 3 wedstrijden meer gespeeld hebben dan alle andere ploegen. Maar het biedt wel perspectief, de bekerwedstrijd van woensdag jl. vergeten we maar even, er wordt hard gewerkt en gelukkig valt het nu wel eens onze kant op. Het zullen nog spannende tijden worden, waarbij als eerste Alverna uit Wijchen a.s. zondag bij ons op bezoek komt. Uit verloren we daar geflatteerd met 4-1 dus we hebben wel wat recht te zetten. Daarnaast is het een naaste concurrent, want ze staan nu 1 punt achter ons met 2 wedstrijden minder gespeeld. Hopelijk hebben we dan wederom zo’n “12e man” als tijdens de wedstrijd bij Hoogland.

 

Edwin Ebskamp

 

‘1  0-1 Gokhan Yasar

’9 1-1 Oskar van Logtesteijn

’43 1-2 Rick Kruijs

’74 1-3 Gokhan Yasar

 

De Meern: Twan Verweij, Irak Asad (’67 Leon Cats), Hakan Yasar, Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Hauwert, Rick Kruijs,  Anis Ziani, Kesly den Haag, Gokhan Yasar en Tom van der Linden (’55 Redoaun El Yakoubi)