• U bent ingelogd als:

Bekerwinnaar op bezoek in Galgenwaard

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Bron: 030.nl/Vak P

 

Het wordt zondag toch nog een bijzondere laatste thuiswedstrijd van het seizoen, nu bekerwinnaar Vitesse op bezoek komt in Galgenwaard. De ploeg uit Arnhem, met Ricky van Wolfswinkel in een hoofdrol, behaalde de prijs die FC Utrecht ook al enkele keren wist te pakken. En dat uitgerekend de voormalige FC-spits de twee beslissende treffers in De Kuip maakte, levert hem komende zondag zeker een ovatie op van het thuispubliek.

 

Applaus zal er zondag ook zijn voor de winnaars van het klassement om de David di Tommaso-trofee als beste spelers van het seizoen. Wij op Vak P hebben natuurlijk ook een lijstje gemaakt en mogelijk zal die in grote lijnen overeenstemmen met de keuze van de supporters. We zouden namelijk Sofyan Amrabat op de eerste plek zetten, daarna doelman David Jensen en op drie Nacer Barazite. Deze volgorde doet volgens ons recht aan de door hen geleverde prestaties van het afgelopen seizoen.

 

En dan de nacompetitie waarvoor Vitesse nu dus is afgevallen. Zeker lijkt dat AZ en Heerenveen van de partij zullen zijn, om plek vier wordt nog hard gestreden in de laatste twee duels van het seizoen. Het toeval wil dat FC Utrecht over twee weken op bezoek moet bij AZ, een mogelijke opponent in de finale van het sluitstuk. De Almaarse ploeg moet hetzelfde vervelende gevoel hebben als de Domstedelijke formatie een jaar geleden, toen de bekerfinale werd verloren van Feyenoord.

 

Lukt het de Alkmaarse ploeg om zich mentaal op te richten, hetgeen FC Utrecht vorig jaar niet lukte. In de finale van de nacompetitie werd immers van Heracles verloren en de ploeg van Ten Hag stond met lege handen. Nu lijken de papieren gunstiger te staan en heeft de Utrechtse ploeg twee duels de tijd om zich voor te bereiden op de apotheose van dit seizoen. Daarin zullen de FC-fans mogelijk voor het laatst Sebastien Haller, Sofyan Amrabat en Giovanni Troupee  in actie kunnen zijn omdat dit trio in de belangstelling staat van buitenlandse clubs. We wachten maar af!

Door Hans van Echtelt