• U bent ingelogd als:

Bekerwedstrijd SVL – Vriendenschaar   3 – 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 02 september 2017

Dat SVL de eerste van drie bekerwedstrijden won, wil niet zeggen dat ‘ze er al zijn’. Er werd over de hele wedstrijd gezien nog vrij slordig omgegaan met mogelijkheden al zou je dat gezien de uitslag niet zeggen. Zelfs toen er na 23 minuten nog maar tien tegenstanders op het veld stonden was er geen sprake van een te verwachten overwicht. Met wat meer nauwkeurigheid had het ook wel vijf of zes nul kunnen (moeten) worden. Maar er zit progressie in en daar mogen we wel blij mee zijn. Als verzachtende omstandigheid zou je kunnen zeggen dat Vriendenschaar er soms nog al hard inging. Dat leidde er in 15e minuut al toe dat hun nr. 11 een gele kaart werd gepresenteerd en in de 24e minuut er zelfs een rode kaart voor nr. 23 was wegens natrappen. De eerste goede kans was er vier minuten later toen Rik van Leeuwen hard uithaalde, maar de pech had dat de bal op de lat terecht kwam.

Weer vier minuten later werd Willem Baaij in de diepte gestuurd en schoot de bal langs de keeper via de tweede paal binnen, 1-0.

Pech was er ook voor Rob van Eem die even na de rust een schoen van een Culemborger in zijn gezicht kreeg die zo hard aankwam dat hij moest uitvallen. Voor hem in de plaats kwam Erik Eckeveld. SVL bleef wel de baas op het veld in die zin dat Vriendenschaar geen vuist kon maken. Toen SVL in de 54e minuut de 2-0 liet aantekenen uit en corner door Willem Baaij genomen en door Bastin Hofman werd ingekopt, leek het feit beslecht.

In de 59e minuut kwam Martijn Verkerk er in voor Mitchel de Vaal en elf minuten daarna ging Willen Baaij eraf voor Aziz Salama. In minuut tweeënzeventig maakte Alex van Eem de 3-0 en wist Vriendenschaar er vier minuten voor het einde nog 3-1 van te maken door een slordigheidje in de SVL-defensie.

Verdiend gewonnen en omdat de andere twee opponenten in de groep, CDW en Tricht, op 0-0 waren gebleven, staat SVL er goed voor.

Opstelling: Paul Emons – Anis el Makrini – Rik van Leeuwen – Rob van Eem (Erik Eckeveld) – Bastin Hofman – Robin Jansen – Walter Cremers – Alex van Eem – Mitchel de Vaal (Martijn Verkerk) – Selçuk Albayrak – Willem Baaij (Aziz Salama).

Komende zaterdag naar Tricht. Aanvang 14.30 uur.

M.v.d.P.