• U bent ingelogd als:

Bekerwedstrijd CSW tegen Volendam met twee gezichten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Soms is het spelbeeld totaal verschillend tussen de eerste en tweede helft. De bekerwedstrijd tussen CSW en de amateurs van Volendam was een typisch voorbeeld daarvan. CSW had een kans op een 3-0 voorsprong bij rust, wat in werkelijkheid 2-1 was. Volendam liep de tweede helft over CSW heen en won uiteindelijk met 2-4.

 Na veel wisselingen in het eerste half jaar van dit seizoen lijkt coach Anthony Servinus, die voor een jaar heeft bijgetekend, eindelijk een vaste basisopstelling gevonden te hebben. Met Maikel Pauw nog steeds als vaste vervanger voor de lang geblesseerde Oscar Leune op de rechtsback plaats. In het begin was het voornamelijk aftasten tussen beide teams. De in het herkenbare oranje/zwart tenue spelende Volendam liet iets verzorgder veldspel zien, maar kon dit niet in kansen omzetten. CSW was iets feller en doelgerichter. Het duurde tot de 22ste minuut alvorens CSW de aanvalsdrang in een doelpunt kon omzetten. Erik Mulder stuurde Vincent van Hellemondt de diepte in. Keeper Sander Binken was eerder bij de bal, maar trapte er overheen. Daardoor kon van Hellemondt eenvoudig de bal het laatste zetje geven, 1-0. Bij Volendam was Bart Jonkerman in het veld gekomen voor de geblesseerde Simon Tol. Jonkerman nam de vrije trappen van rechts en draaide deze gevaarlijk in de doelmond met zijn linkerbeen. De verdediging van CSW stond echter als een huis in deze fase van de wedstrijd dus werd het nooit echt gevaarlijk, zelfs niet toen keeper Jordy Wens de bal inleverde bij een Volendam aanvaller die iets te gehaast over en naast het doel mikte. In de 36e minuut bouwde CSW de voorsprong uit na een snel uitgevoerde aanval; Dave Cornelissen was op links weggestuurd en bediende broer Mike, die de bal teruglegde voor de opkomende middenvelders. Nick Tuyp van Volendam zat er tussen en speelde terug op zijn keeper, die daar echter niet op rekende, uit balans was en de bal niet meer kon keren, 2-0.

Een paar minuten later eiste Berry Kramer twee keer een hoofdrol op. Eerst door na een doorkopbal van Maikel Pauw hoger te springen dan keeper Sander Binken. De bal leek in de bovenhoek de doellijn gepasseerd, maar een verdediger van Volendam werkte de bal alsnog weg en de strenge scheidsrechter Barrales liet doorspelen. Hij keek nog wel op zijn horloge, helaas niet vanwege de doellijntechnologie, maar omdat het al bijna rust was. Iets daarna verspeelde Kramer de bal op het middenveld, werd meteen aanvaller Thierry Schilder gelanceerd en was het ijzersterke spelende centrale verdedigingsduo Jelle van de Bosch en Nick van Asselen ook verrast. Schilder schoof de bal eenvoudig onder keeper Jordy Wens en zodoende werd de rust bereikt met een 2-1 tussenstand, waar 3-0 eerder was verwacht.

De tweede helft was een ander verhaal. Volendam had waarschijnlijk een andere theesmaak dan CSW gedronken, want ze begonnen veel feller. Die felheid resulteerde wel in een aantal gele kaarten, alhoewel de meerderheid daarvan wegens aanmerking op scheidsrechter Barrales was, die daar duidelijk niet van gediend was. Binnen tien minuten had Volendam de gelijkmaker te pakken. Bij een vrije trap liep Niels Joren slim weg van zijn tegenstander en kopte net buiten bereik van Jordy Wens in de verre hoek. Sander Kunkeler verving de onfortuinlijke Berry Kramer. Bij zijn eerste balbezit schoof Kunkeler de bal in de voeten van een tegenspeler. Nick van Asselen wist nog net redding te brengen op de doellijn. Een minuut later was het toch weer raak. Danny Tol liep goed door bij een voorzet en kon eenvoudig de bal bij de tweede paal intikken, 2-3. Bijna net zo eenvoudig scoorde invaller Frank Boogaard een kwartier voor het einde van de wedstrijd na een corner de 2-4. Bij CSW kwamen Vincent Wens en Guus Verhoef voor respectievelijk Erik Mulder en Menno van der Leeden het veld in. Andere alternatieven had coach Servinus niet op de bank zitten. Het mocht niet baten. CSW kwam kracht en overtuiging tekort en Volendam speelde de wedstrijd geduldig uit. Een wedstrijd met twee gezichten, waarbij Volendam de gelukkigste was en CSW in de tweede helft door het dunne ijs zakte.

Opstelling CSW

Jordy Wens, Maikel Pauw, Jelle van den Bosch, Erik Mulder (70. Vincent Wens), Elroy Baas, Nick van Asselen, Berry Kramer (60. Sander Kunkeler), Menno van der Leeden (80. Guus Verhoef), Dave Cornelissen, Vincent van Hellemondt, Mike Cornelissen