• U bent ingelogd als:

Beker landelijk: IJsselmeervogels pakt de beker (incl.video)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voor de tweede maal in de historie heeft IJsselmeervogels de landelijke beker gepakt door 0-2 winst in en tegen Hoek. Op de overwinning viel niet veel af te dingen. IJsselmeervogels toonde zich over negentig minuten de betere ploeg, resulterend in doelpunten van Thomas Verheijdt en Hanne Hagary.

In 1996 met de Rotterdamse Kuip als decor, pakten de Spakenburgers de beker voor de eerst keer ten koste van BVV uit Den Bosch. Met de winst revancheerde IJsselmeervogels zich voor de verloren finale van vorig seizoen. ASWH bleek toen in de verlenging de sterkste.

Voor Hoek is het seizoen geëindigd in een deceptie. De Zeeuwen verloren het topklasseschap in de finale van de nacompetitie ten faveure van RVVH en in de vierde wedstrijd in twee weken ging dus ook de bekerfinale verloren. Critici zullen vraagtekens stellen bij de prioriteiten die trainer Kenny Verhoene stelde, namelijk geen. De Belgische oefenmeester koos ervoor om op alle fronten zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Dat ging lang goed, behalve in de twee finales want die gingen beide verloren. En zo staat Hoek na een lang seizoen uiteindelijk met lege handen.

Op 15 augustus ontmoet IJsselmeervogels in eigen huis (op een vers kunstgrasveld) landskampioen FC Lienden in het kader van de Supercup.

Hoek – IJsselmeervogels 0-2 (0-1)

Het lijkt structureel bij Hoek, want opnieuw kwam het al snel op achterstand. Thomas Verheijdt opende na vijf minuten de score voor IJsselmeervogels met een droge knal van een meter of twaalf. De Spakenburgers kregen kansen om de score op te voeren, maar aan de andere kant was Hoek ook dichtbij een doelpunt. Kyle Doesburg schoof de bal van dichtbij uit een moeilijke hoek in het zijnet. Een kopbal van dezelfde Doesburg schampte het houtwerk. Toch had IJsselmeervogels het meeste balbezit en het gros van de kansen. Maikel de Harder, Thomas Verheijdt en Achmed Ahahaoui hadden het vizier echter niet goed gericht. Bijna werden ze geholpen door Hoek-verdediger Mateusz Kuzmicki die de bal bijna in eigen doel kopte.

In de tweede helft kregen beide teams kansen op een doelpunt, maar het was invaller Hanne Hagary die op driekwart van de wedstrijd de wedstrijd in het slot gooide. Hagary promoveerde een voorzet van Pascal Bosschaart tot een doelpunt.

Bij Hoek gingen de koppies hangen en IJsselmeervogels speelde de wedstrijd professioneel uit, waardoor de beker een prooi werd voor de Spakenburgse grootmacht. Gehuld in de traditionele rode badjas nam aanvoerder Pascal Bosschaart de beker in ontvangst.

Doelpunten       5. Thomas Verheijdt 0-1, 71. Hanne Hagary 0-2

Scheidsrechter                 F.R. de Winter

Toeschouwers 2000

Hoek: Mitchell Braafhart, Lionel Fitsch, Reguillo Vandepitte, Mateusz Kuzmicki, Thomas van Renterghem (81. Mathieu Voet), Birgen Martens, Gert Jan van Leiden, Jelle de Schrijver (81. Ibrahim Eryürük), Nick de Groote (46. Sam de Munter), Kyle Doesburg, Guillaume Clinckemaillie

IJsselmeervogels : Patrick Zonneveld, Mike van de Laar, Pascal Bosschaart, Jeffrey Buitenhuis, Janic Makizodila, Maikel de Harder, Bennie van Noord, Ismail Çelen, Bryan Burgerhout (57. Hanne Hagary), Thomas Verheijdt, Achmed Ahahaoui (90. Emre Pinar)

Bron: Voetbalopzaterdag