• U bent ingelogd als:

Bas Dreef: ‘ We hebben collectief gefaald.’

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SO Soest met één been in de tweede klasse

De 0-2 eindstand op het scorebord na het optrekken van de rook sprak boekdelen. SO Soest verloor haar eerste wedstrijd met 0-2 van LSVV. En oh ja, die rook kwam niet van de strijd op de groene mat. De barbecues ontstoken tijdens het Bas Bakker toernooi waren debet aan de witte nevel over het veld.

De ploeg van Bas Dreef leverde geen strijd: ‘ We hebben collectief gefaald’, wist de coach. De gasten waren de hele wedstrijd de betere ploeg en kregen de eerste helft mogelijkheden om de score te openen. Toch had SO Soest in de 10e minuut op voorsprong moeten  komen. Een handsbal van de Noord-Hollanders werd bestraft met een strafschop. Echter de leidsman ging  in overleg met zijn Knvb secondanten. Uitgerekend de man met de vlag op zestig meter afstand gaf de doorslag: geen strafschop. Dreef wenste zich niet verschuilen achter deze arbitrale dwaling: ‘ Die beslissing was opmerkelijk, maar ik wil het vandaag niet over de scheidsrechter hebben. We hebben gewoon verdiend verloren.’ En inderdaad SO Soest speelde zondag zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. De Soesters leden veelvuldig balverlies en kwamen niet aan voetballen toe. De blauwwitten kregen wel wat kansjes, maar Gido de Hiep en Niels van der Plaats waren niet scherp voor het doel of hadden de bal beter af kunnen geven. Ondanks deze matige performance wist de thuisclub toch ongeschonden de rust te halen.

In de kleedkamer bij Dreef schijnt het gedonderd te hebben, maar veel effect heeft dat niet gehad in de tweede helft. Even werden de ruggen gerecht. Doch de gasten kwamen in de 47e minuut verdiend op voorsprong. SO Soest leek lamgeslagen en het was wachten op meer tegenslag. Wonderwel kwam die pas in 72e minuut toen de defensie verrast werd op een goed uitgevoerde counter. Ook doelman Midas Dorrestein zag er niet goed uit bij de 0-2. Met deze uitslag staat SO Soest met één been in de tweede klasse. Dylan Meyer was verbijsterd: ‘ Het is erg dat we slechter waren dan een tweedeklasser. Wij horen beter te zijn als eersteklasser. Volgende week krijgen we nog een kans, maar als we voetballen zoals vandaag zie ik het niet zitten.’ Dreef ziet de bui ook hangen: ‘ Er is geen excuus voor vandaag. Er was geen beleving en inzet. Bovendien werden de taken die afspreken op de training niet uitgevoerd. Op basis van deze wedstrijd hoeven we volgende week niets te verwachten.’

SO Soest- LSVV 0-2 (0-0)