• U bent ingelogd als:

Bas Dreef vervangt Herman Wallenburg bij SO Soest

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Spectaculair spel van SO Soest brengt maat één punt op

In Velserbroek, waar de tegenstander van afgelopen zondag vandaan komt, zullen ze het ermee eens zijn dat arbiter Jansen met zijn KNVB secondanten zondag een offday had. SO Soest had het meest profijt van de curieuze beslissingen en sleepte daarmee een gelijkspel uit het vuur.

De Soesters startte met Bas Dreef als trainer op de bank. Herman Wallenburg had zich ziek gemeld en zat thuis op zijn eigen bank. Het begin was spectaculair, want al na dertig seconden wist Ali Coban een pass van Majid Ghaddari te verzilveren. Amper twee minuten later had Coban weer kunnen scoren, maar het speeltuig verdween hoog over het doel. Tot ontsteltenis van de 250 toeschouwers, die een slechte, maar vlotte wedstrijd voorgeschoteld kregen, maakten VSV gebruik van slecht verdedigingwerk en prikte de 1-1 binnen. De gasten roken meer en zette de Soester defensie onder druk. Door uitstekend keeperswerk van Diango Alvarez bleef het tot de 45e minuut gelijk. Echter arbiter Jansen telde maar liefst vijf minuten extra tijd bij. En die tijd verliep dramatisch voor de ploeg van Dreef, want Soest hield een ware housewarming party. VSV toonde zich dankbare gasten en tilde de score naar 1-3.

Dreef bracht na rust Dave Klarenbeek en Wouter de Zoete in voor Jorney Kappenberg en Majid Ghaddari. Het spel van de thuisclub werd beter. Maar VSV bleef de aanval zoeken en zo ontspon zich een typisch Engels duel met veel inzet. De aansluitingstreffer van Ali Coban in de 52e minuut gaf weer hoop. En na de gelijkmaker van Dylan Meyer gingen de supporters weer volop achter hun ploeg staan. Vooral omdat de scheidsrechter dat doelpunt goedkeurde en zijn grensrechter de treffer wilde afkeuren. Soest had dus geluk en mocht bovendien niet mopperen dat de vlaggenist aan de overkant een gele kaart van Gido de Hiep weg discussieerde. Het gaf de ploeg van Dreef vleugels. De coach was inmiddels door de leidsman wegens commentaar naar een plaats achter de reclameborden verwezen. Vanaf die plaats zag de Soester zijn ploeg bijna de volle winst pakken. Invaller Jim van den Berg mikte vrij voor doel naast. Twee kopballen, waarvan één op de lat van Gido de Hiep hadden beter lot verdiend. De pijp raakte leeg bij Soest en het laatste fluitsignaal klonk verlossend.

Assistent trainer Nico van Woerkom moest het woord voor Dreef doen. ‘ Tja, die arbiter hadden we mee, maar we hebben ze vaker tegen.’ Ook Van Woerkom zag dat de pijp leeg was: ‘ Een paar jongens hebben vanmorgen al in het tweede gespeeld. En dit zijn best zware wedstrijden. Maar dit resultaat geeft wel vertrouwen voor de toekomst. Al hadden we vooraf wel ingezet op volle winst. Maar we gaven de doelpunten te makkelijk weg. Op basis van de tweede helft had we een overwinning verdiend.’

SO Soest- VSV 3-3 (1-3). 1-0  Ali Coban, 2-3 Ali Coban, 3-3 Dylan Meyer