• U bent ingelogd als:

AVW ’66 en Valleivogels in evenwicht

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

Beide ploegen zorgden op sportpark Hamerden te Westervoort voor een open wedstrijd. Met name in het eerste bedrijf viel er voor zowel AVW ’66 als Valleivogels diverse kansen te noteren. De teller bleef uiteindelijk steken bij twee doelpunten. Robin van Otegem zette zijn ploeg al snel op voorsprong. Nog voor het rustsignaal wist Rémon Liefting de stand gelijk te trekken: 1-1.

Oefenmeester Rob van den Broek hoefde niet te puzzelen zoals hij zelf aan gaf voor aanvang van de wedstrijd. Door de afwezigheid van diverse spelers had de hoofdtrainer nog niet zoveel keus. Robert van den Broek (geschorst), Jimmy de Greef, Jelle Staal, Jordy Liefting en Niels Sikking ontbraken vanwege blessures. Remco van de Fliert, Corwin Broekhuizen waren vanwege familieverplichtingen ook niet inzetbaar. Ronnie van Essen nam de plaats als centrale verdediger in en Bart van de Vliert mocht de spitspositie weer bekleden.

De wedstrijd werd na twee minuten al opengebroken. Joshua Akerina verloor de bal waarna Robin van Otegem tot een schot kon komen. De bal vloog onhoudbaar voor Sven Hardeman tegen de touwen: 1-0. Valleivogels had een kwartier nodig om van deze domper bij te komen, maar daarna pakte de bezoekers het weer op. Stefan van den Brink, die een bijzonder goede wedstrijd speelde, gaf de voorzet waarna Bart van de Vliert de bal naast het doel van Joep Smulders kopte.

Aan de andere kant kon Nick Engelen de voorzet van Dylan Voorend onschadelijk maken. Het werd een levendige wedstrijd en Jos van Leeuwen had een goede actie in huis waardoor hij drie man het bos instuurde en de pass gaf op Robbert Vlaanderen. Vlaanderen schoot de bal hoog over het doel, maar scheidsrechter de heer F. Assink had al gefloten vanwege het aanvallen van de keeper.

Na 23 minuten voetballen had Valleivogels de kans op de gelijkmaker. Stefan van den Brink gaf de voorzet op Robbert Vlaanderen. De 31-jarige voetballer gaf de bal op Bart van de Vliert. De spits legde de bal tussen de palen, maar ternauwernood werd de bal voor de lijn weggehaald. Minuut 25 en 25 waren voor sluitpost Sven Hardeman. Guido Temmink kreeg een grote kans, maar Hardeman kon de bal uit zijn doel houden. Een minuut later moest Hardeman opnieuw in actie komen op de inzet van Robin van Otegem.

De 32e minuut bleek een mooie minuut voor Valleivogels. Stefan van den Brink gaf de bal op Robbert Vlaanderen die de rechtsback de diepte instuurde. Met een mooie passeeractie inging Van den Brink langs zijn tegenstander en schoof de bal voor het doel. Rémon Liefting had geen moeite om het net te laten bollen: 1-1.

Zes minuten na deze treffer had de aanvoerder van de gasten uit Scherpenzeel zijn tweede doelpunt op de schoen. Robbert Vlaanderen was weer betrokken bij deze aanval en via Jos van Leeuwen kwam de bal bij Liefting terecht. In een identieke situatie werd de bal net voor de lijn geblokt. Het spel golfde op en neer en het was Sven Hardeman die zijn ploeg op de been hield na de poging van Erik Schulte. Ook Ronnie van Essen speelde een goede wedstrijd en kon nog de voorzet van Mike Teeuw onschadelijk maken voordat Van Otegem gevaarlijk kon worden.

Het bleef ook in de tweede helft een open wedstrijd, maar wel met minder kansen. Hoofdtrainer Wouter van der Ent moest in de 54e minuut noodgedwongen zijn elftal wijzigen. Redouan Eddarkaoui moet het veld verlaten en werd vervangen door Jaimy Toonen Dekkers. Arbiter Assink trok in deze fase de gele kaart voor Dylan Voorend na een overtreding op Jos van Leeuwen. Voorend mocht twee minuten na deze prent naar de kant en hij werd vervangen door Noah Rensen. Bij Valleivogels kwam in de 74e minuut Mohamed Bouyglafin voor Bart van de Vliert. Negen minuten voor het verstrijken van de speeltijd was Jos van Leeuwen los van zijn tegenstander. Van Leeuwen had oog voor zijn medespeler en gaf de bal voor op Bouyglafin. Gehinderd door zijn directe tegenstander schoot de invaller de bal over het doel van Smulders en zo ging deze kans verloren.

In de laatste tien minuten gebeurde er niet veel meer, maar de spanning maakte een hoop goed.

Zaterdag 8 december 2018 treedt Valleivogels aan in een thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’55 uit Ede. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West en begint om 14.30. Scheidsrechter is de heer R.J. Nijenhuis.

Geef een reactie