• U bent ingelogd als:

AVI Airco Wintercup Toernooi bij Vriendenschaar

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing


Op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017 zal op de voetbalvelden van Vriendenschaar voor de 10e keer gestreden gaan worden om de AVI Airco Wintercup.

De toernooiorganisatie, bestaande uit Cees van Kranenburg, Han van Lint, Stefan Pieterse en Berry Waroux, is er opnieuw in geslaagd om een aansprekend deelnemersveld naar Culemborg te halen.

Ten opzichte van de vorige jaargangen heeft er wel een aanpassing plaats gevonden. Waren het de voorgaande jaren nog de Onder 15- en Onder 17- teams van Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) die naar Culemborg kwamen, dit jaar worden dit de Onder 14- en Onder 16 teams van de BVO’s. Vriendenschaar zal overigens op zaterdag wel met de Onder 15 selectie in actie komen en op zondag met de Onder 17 selectie actief zijn.

Door de deelname van Zulte Waregem, Lierse SK en KV Mechelen uit Belgie zal de AVI Airco Wintercup ook dit jaar weer een internationaal tintje hebben.Tevens is na een paar jaar afwezigheid op beide dagen ook de opleidingspartner van Vriendenschaar, FC Utrecht, weer aanwezig.

Er wordt in twee poules een halve competitie gespeeld. Iedereen komt elkaar in de poule een keertje tegen. Aan het eind van de halve competitie kan de eindstand worden opgemaakt. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten beslist het doelsaldo. Na de poulewedstrijden vinden kruisfinales plaats tussen de ploegen die op dezelfde plaats in de poules zijn geƫindigd. De nummers 1 van de poules strijden vervolgens om de grote wisselbeker.

Aan het toernooi is de naam van AVI Airconditioning en Klimaatbeheersing BV verbonden. Het bedrijf van directeur Albert van Ingen is de hoofdsponsor van het toernooi. Daarnaast zijn er diverse andere sponsoren die het toernooi financieel mogelijk maken. En uiteraard zijn er op beide dagen weer vele vrijwilligers actief die onder andere de toeschouwers graag voorzien van een heerlijk broodje UNOX worst of een kop erwtensoep.

Zowel op zaterdag als op zondag zal om 10.00 uur stadionspeaker, Gijs Veldt, het toernooi voor geopend verklaren. Rond de klok van 16.30 uur zal voorzitter Jan Schaap samen met Albert van Ingen een begin maken met de uitreiking van de prijzen. En natuurlijk zal ook dit jaar de toegang weer geheel gratis zijn.