• U bent ingelogd als:

Averij Jonathan 1 thuis tegen vv Hees; 2-2 gelijkspel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

De 2e thuiswedstrijd van het seizoen. Thuis tegen vv Hees uit Soest. Een voor de groenwitte formatie vooraf een volstrekt onbekende tegenstander. Maar dat gold ook voor de gasten uit Soest. Coach Rob Zomer had wat wijzigingen in zijn basisformatie aangebracht. Alexander Prent en Wouter Botermans begonnen op de bank. Hun plekken werden ingenomen door Rogier van der Hout en Nigel Siebelink.

Het was zomers op het sportpark Achter ‘t Slot. De zon zorgde voor warme temperaturen en dat betekende ook veel toeschouwers langs de lijn waarvan ook een deel uit Soest. Rond de klok van half drie floot scheidsrechter Verkleij uit Amersfoort voor het begin van de wedstrijd dat vooraf werd gegaan met bengaals vuur. Het was Jonathan dat sluipvoetend in de eerste helft het initiatief nam. Het moest overigens wel beducht zijn voor de counter van Hees. Daar zat met name in de eerste helft de kracht van Hees in. Toch in de 20e minuut een voorsprong. Darif Labardi kreeg een vrije schop te nemen op zo’n 25 meter van het doel en die belandde via de paal in het Soester doel. Lang kon Jonathan niet van deze voorsprong genieten. Hees profiteerde van het  ontbreken van alertheid in de Jonathan-defensie en dat betekende in de 25e minuut de gelijkmaker (1-1). Daarmee was de koek voor Hees nog niet op want nog geen 5 minuten later kwam het zelfs op voorsprong. Op de penaltystip werd toegekeken toen de Soester spits doelman Xavier Gyina verschalkte (1-2). Hees had nog maar nauwelijks de armen naar beneden of de stand was al weer gelijk. Een vloeiende aanval bracht via Darif Labardi de bal voor het doel van Hees en Jesse Bertens tikte vakkundig de 2-2 binnen.

De 2e helft gaf een eenzijdig wedstrijdbeeld te zien. Hees kwam nauwelijks nog toe aan de counter maar had zich verdedigend goed georganiseerd. Er was voor de groen witten geen doorkomen aan en dat leidde tot weinig kansen of mogelijkheden om te scoren. Soms was het in diezelfde 2e helft sprake van hectiek op het veld maar dat werd met de nodige diplomatie snel gesust. Toch leek Jonathan alsnog de winst te pakken. De ingevallen Wouter Botermans kopte een afgemeten voorzet niet in maar net naast het doel. Hees hapte naar adem maar gaf uiteindelijk defensief geen krimp maar kreeg wel meer en meer kramp. Met de 2-2 stand kwam er een uiteindelijk eind aan de wedstrijd.

Volgende week een uitwedstrijd en wel in Wijk bij Duurstede tegen CDW. Aanvang is om 14.30 uur op het sportpark Marienhove. Voor de instellers van de Tom Tom het gps adres is Lekdijk Oost 12, 3961 MB Wijk bij Duurstede

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluis, Bart Rijnja, Tijani Arkhouch (Tim Grapendaal), Jaouhad Amjahid, Rogier van der Hout (Wouter Botermans), Osmerald Hima, Jesse Bertens, Darif Labardi, Nigel Siebelink (Alexander Prent

Geef een reactie